Arkiv

UP beslaglegger en lastebil med ulovlig last.

UP (PRF) stopper en ulovlig tømmer-last på en lastebil i Santa Cruz.

En lastebil lastet med ulovlig felte trær ble beslaglagt på den føderale motorveien av UP-politiet (PRF) tidlig i morgentimene i før går (30), ved Km. merket  111 på BR-226, i byen Santa Cruz, i det indre av Rio Grande do Norte.

Føreren av bilen, Aristides da Silva, 55 år, innrømmer at lasten er bestillt ulovlig av ivrige kjøpere/agenter. Beslaget var på 20 m³ naturtre og hugget/transportert utenfor normene/reglene satt av brasiliansk Institutt for miljø og fornybare naturressurser (IBAMA). Bilen med hele beslaget ble videresendt til IBAMA. for en nærmere utredning der. Selve lastebilen er allerede beslaglagt til fordel for statskassen i RN.

Ifølge PRF, så ble det ifjor beslaglagt 309 m³ med ulovlig huggede trær og transportert på ulovlig vis langs med veiene i RN. I 2013 frem til dette beslaget, så har det vært beslaglagt 169 m³. Beslag i disse to årene, tilsvarer en last på 30 lastebiler. Staten RN har aldri vært kjent som noen stat med særlig skog-forekomster og myndighetene slå meget hardt ned på ulovligheter i denne bransjen. Slike ulovligheter rammes også av flere miljølover og straffes hardt og ubønnhørlig med store bøter, beslag av utstyr/biler og i særlig grove tilfeller med fengselstraffer. Miljøkriminalitet skal aldri kunne lønne seg i staten RN.

131399