Arkiv

SET ber om en forlengelse av fristen.

SET, statens beskatnings avdeling for Rio Grande do Norte har bedt om mer tid til å undersøke muligheten for staten til å kunne redusere størrelsen på skatt og å øke frekvensen av bevegelsen for varer og tjenester (ICMS) som fokuserer på aviation parafin (jet-fuel), et tiltak  som vil redusere airlines’ kostnader for drivstoff og kan derfor i tillegg komme til å tiltrekke seg mer billigere flyreiser og turister inn til staten?

Junior Santos, ICMS , representant for turisme, sier det ville hjelpe til med å stoppe dette fallet i antall flyreiser som går til Natal og igjen få til en stigning i antallet passasjerer/turister som vil besøke Solskinnsbyen og en slik økende turisme vil booste hele området økonomiskt, sier han.

Flybilletter økte med 4.15 prosent, dette er opplyst av statens sekretær for turisme, Renato Fernandes. Han og sekretæren for beskatningen, Joseph Parham og leder av det sivile kabinettet, Carlos Augusto Rosado, møttes i går for å diskutere saken. Nedsatt beskatning ble diskutert, men SET ba om en utsettelse for å vurdere forslaget og undersøker en rapport sendt til ledelsen av Inframérica Consortium, som bygger og vil operere den nye flyplassen São Gonçalo do Amarante.

Ifølge Renato Fernandes, så påpeker rapporten virkningen av et fritak på aviation parafin (Jet fuel) vil booste oppmerksomheten og sette en finger på dette området innfor flybransjen. Verken regjeringen eller selskapsledelsen har uttalt seg om rapporten til nå. Et møte mellom medlemmene av regjeringen må skje seneste neste uke for å kunne rekke å få utstedt en resolusjon om et slikt  mulig tiltak. Selv om han har bedt om mer tid til å vurdere effekten av fritaket, så forventet José Airton, sekretæren for beskatning, at «først må staten nøye vurdere et slikt tiltak/resept. Han mener at vi vil vite mere når partene har gått igjennom forslaget om dette tiltaket, fra ende til annen.

Reduksjonen av drivstoff kostnader ville hjelpe å oppnå billigere priser på flybilletter og vil tiltrekke seg flere flyreiser til Rio Grande do Norte,  ifølge industriens tjenestemenn. Ifølge Infraero så falt antallet fly som flyr til Natal med hele  12.80% og passasjerantallet sank med 9.53%, mellom Januar og September 2013, med hensyn til samme periode i fjor.

Fallet i Natal synes bedre når man sammenligner de andre byene i Nord-Øst, som byer som Recife og Fortaleza, hvor tilbakegangen ikke engang nådde 2% i samme periode. Natal var også byen som registrert det nest største fallet i antall passasjerer ifølge CVC, største turoperatør i Latin-Amerika, mellom 1 juli og 30 September i år.

Så, nå er det på tide å gjøre noe her i hovedstaden – før flyreiser til Natal blir en raritet?

Ut med fingeren!!!

131504