Arkiv

Økt dødsprosent forbryller politiet.

Politiet ønsker å øke graden av etterforskning.

 

Politiet registrerer at en person er død, men det ikke er kjent hvem er den mulige kriminelle, eller omstendighetene rundt dennes død. Det er som regel ikke tilstrekkelig ledetråder for å belyse saken. Mellom 2011 og 2012, har antall forbrytelser som involverer et slikt scenario av spørsmål for forskere økt betraktelig, ca 169.6 prosent. Uoppklarte dødsfall nådde 89 stk. i Rio Grande do Norte i år 2011. I fjor så nådde statistikken opp på hele 240 personer. Dette og mye annen informasjon er blant de mer enn 130 sidene av brasilianske offentlig sikkerhets årbok 7, utgitt i går morges i det selvoppnevnte forumet i Sao Paulo.

Junior Santos  v/Quase viser til en 170 prosent økning i indeksen for draps-tilfeller uoppklart mellom år 2011 og 2012  og en ytterligere økning er sporbar frem til nå i år.

Disse data er ikke kompatible med andre studier om emnet og sekretæren innrømmer problemer i registret

Men som for dødsfall uten oppklaring, som ikke har en mer nøyaktige for data, så skyldes dette blant annet at visse stater ikke ønsker å opplyse om slike data, som f.eks. Pará, Paraná og São Paulo. Dette gjør søket og undersøkelsen mindre nøyaktig, enn de generelle statistikker som finnes tilgjengelig om emnet. RN har en «høy kvalitet på sine  loggdata, men  leverer dem ikke til SINESPJC [nasjonalt System for statistikk på offentlig sikkerhet] og strafferett på riktig måte».

Etter samme studie, som er basert på informasjonen i SINESPJC, som igjen er lei av de statlige avdelingenes statistikk  av offentlig sikkerhet i Brasil, mener at antall drap generelt økte også i det samme tidsintervallet i RN. Antallet hoppet fra 901 til 957. Detaljene for mange av disse dødsfallene/ofre, kommer fra politiet. Alle som følger denne trenden har derfor tre ganger mer sannsynlighet til å miste sitt liv enn hva man ville ha hatt som en  «vanlige borger».

Data som gå ut fra studien som ble offentliggjort i går, innser at årets antall drap er mye større enn de 957 dødsfall for 2012. Rapporten er basert på data fra Statistisk sektoren av tekniske og vitenskapelige politiet Institute (ITEP) og statens sekretariatet for offentlig sikkerhet (SESED. I en artikkel publisert 8 oktober i avisen Tribuna do Norte, kom antall drap opp til 1,084 hittil i år, et nivå som utvilsomt allerede er overskredet og er allerede over 1100 tilfeller på nåværende tidspunkt.

Faktum er at disse forbrytelsene og deres etterforskning, ligger langt på etterskudd og sakker stadig lenger akterut etter som tiden går og veldig mange er fortsatt uoppklart.

 

Et nytt offeret Melchisedech forlot igår en fengsels-enhet  rundt 05:10 og var på vei hjem langs i bystranden. Men snart etter at han kom dit, ble Melchisedech overrasket av banditter, som avfyrte tre skudd i brystet på mannen. Han døde på stedet før lege og ambulanse kom frem. Melkisedek ble skutt med en 38 kaliber revolver og et tilsvarende våpen ble funnet på stedet, men det ble aldri avfyrt under handlingen og det er fortsatt ingen bekreftelse på om denne tilhørte offeret?

Det er kjent innen kriminelle kretser at han var øremerket for å dø når han slapp ut fra fengselet. «Og dette var en henrettelse sier politiet og ikke et ran. Inntil i går, hadde ingen blitt arrestert og politiet hadde fortsatt hadde ingen konkret informasjon om hvem som hadde en grunn til å drepe offeret og de har få spor i saken.

Vi som sitter og nyter morgensolen her på gjerdet vårt, kan ikke si annet enn at all volden i Natalområdet skremmer oss endel og får oss til å ta ekstra forholdsregler når det gjelder vår egen personlige sikkerhet, blant annet med god hjelp fra våre brassevenner. Men, samtidig så er vi også fullt klar over at nærmere 90% av mord/drap er relatert til narkotika og det kriminelle miljøet, noe som vi holder en lang, lang avstand til. Vi går heller aldri med provoserende ting som gullsmykker, Rolex-klokker på oss, eller «briefer» med VISA-kort etc. Med andre ord så forsøker vi ikke å stikke oss ut som rike gringos. Følger man enkle sikkerhetsregler, så ligger man godt ann – tross alt!

Nå står frokostkurven for tur og åpner i spenning lokket og bivåner herlighetene som åpenbarer seg for noen sultne munner og mager.

131722