Arkiv

Ponta Negra reparasjonen må ha mere penger.

Entrepenøren trenger mer  millioner R og ferdigstillelse er derfor blitt forsinket.

Fullføringen av arbeidet til RIPRAP langs Ponta Negra-stranden, avhenger nå av at man får en tilleggsbevilgning for at de resterende arbeidene skal kunne bli fullført. Under gjennomføringen av arbeidet langs den 2 km. lange gaten Avenida Erivan Franca, så ble planene plutselig endret, noe som førte til en 20% økning av den totale kostnaden for arbeidet. Opprinnelig var det budsjettert med R $ 4,8 millioner, av den kommunale offentlige og infrastruktur tjenesten (SEMOPI) hos den føderale regjeringen, men mangler nå  mer enn R $ 1,1 millioner. Arbeidet  har allerede nådd en 90% ferdigstillelse, men mangler bare installasjon av utstyr og etterbehandling av tilkjørt sand, men man venter nå på mere penger.

Entrepenøren som plasserer ut en barriere av bergarter som skal beskytte strandpromenaden mot ødeleggelser fra sjøen/bølger. Siste fristen for en definitiv konklusjon av arbeidet skal bli signert, er slutten av November. Samme dato som SEMOPI forventer å motta tilskudd for dette arbeidet. For nå venter man derfor med resten av restaurering langs gaten som ligger langs strandenra, for prosjektet for utbygging av barrieren langs de urbane strendene i Natal fra RIPRAP, før man kan starte det resterende arbeidet.

«Arbeidet langs barrieren er ikke er stanset helt, men man måtte redusere på forhånd fordi vi venter på godkjenning av på tilstrekkeligheten av ressursene for å kunne fullføre arbeidet, forklarer Caius Mucius, stedfortredende sekretær for SEMOPI. Endringer i prosjektet var hovedsakelig i plasseringen av RIPRAP steiner pga. økt høyde med 60 cm, for at det skulle matche med høyden på det eksisterende. Strandpromenaden blir ca. 10 cm. bredere i snitt pga av dette også.

Ifølge sekretær, er dette tilleggsarbeidet nå offisielt godkjent, men departementet av integrering må formalisere arbeidet med planenpå vent til slutten av måneden. Man mangler fremdeles installasjon av 10 trapper og 6 ramper for tilgang til  sandstripen på selve stranden. Av disse er fem plassert foreløpig.

Dette er ikke første gang at dette barriere arbeidet har problemer med det finansielle. I midten av September gjennomgikk det forsinkelser som har skadet fremdriften og for å kunne overholde fristen, som før annonsert i slutten av September. At langsomt malende byråkrati får nå påta seg skylden for at dette viktige arbeidet enda ikke er fullført og det mangler fremdeles endel godkjenninger og sertifikater før total arbeidet er ferdig.

Når det gjelder arbeidet med selve strandpromenaden, så er dette sterkt forsinket allerede pga at man må vente på at RIPRAP (steinbarrikaden) er ferdig. Først da kan man ta itu med å bygge nye kiosker og ny infrastruktur etc. SEMOPI forventer at dendel av strandpromenaden vil være ferdig til nyttårsaften, om alt går etter planen?

Vi som cooler oss her på gjerdet, synes nok at dette arbeidet med å få ferdig Ponta Negra, nå begynner å ta lovlig lang tid. Man lovet jo nærmest «æresord + kors på halsen» at Ponta Negra skulle ligge ferdig til sommersesongen starter nå. Men, som alltid så fikk natalenserene rett i sine uttalelser ; «Vi skal tro på det – når vi kan ta på det!» og jamen fikk de rett denne gangen også. Ja,ja ikke mye vi kan gjøre med dette, så vi får heller dele en stor lekker Abacaxi (brasiliansk annanas type) og ta til med frokosten og nyte det fine og varme været istedet?

131903