Arkiv

Oiticica dammen begynner å ta form.

Og, mens vi er inne på tørke og vannproblemer så kan vi kanskje ta med litt positiv info også?

En gammel drøm for innbyggerne i Seridó området begynner nå å bli til virkelighet med byggingen av demningen Oiticica mellom kommuner Caicó og Jucurutu i Seridó området. Arbeidene med denne dammen vil være med på å skape det tredje største vann-reservoaret i Rio Grande do Norte, bare slått av demningene Armando Ribeiro og Apodi  og arbeidsplassen ble i går besøkt av guvernør Rosalba Ciarlini. Budsjettet er på R $ 311 millioner og reservoaret vil ha muligheten til å lagre 556 millioner kubikkmeter vann og man ligger 2,5% foran tidsplanen, opplyser  EIT/Encalso. Fremskritt i arbeidet er allerede garantert til fordel for mange kommuner.

Sekretær for vannressursene i RN Leonardo Rego, snakket om det tidlige stadium arbeidet og minnet om at dammen vil gi store fordeler til dette geografiske området. «Dammen Oiticica er en meget gammel drøm som ble avbrutt av tidligere regjeringer og plasserte byggingen i det blå både titt og ofte. Men de siste årenes tørke og vannproblemer har visst endelig overbevist myndighetene om at satsing på slike store dammer, er den eneste oppegående løsningen på disse problemene. Administrasjon til guvernøren Rosalba Cialrini skal ha æren for at oppføringen nå har kommet igang for alvor og man ser nå at en drøm gå i oppfyllelse, sa sjefen for SEMARH. Et føderalt tilskudd på 26 millioner reals fikk fart på å starte dette arbeidet.

Ingen kan leve år etter år uten tilstrekkelig med nok vann sa guvernøren i en tale til media i går.

Og vi kan ikke bidra med annet enn en applaus for hver vanndråpe som dette halv-ørken området får tilført.

132072