Arkiv

Bande sprengte Banco do Brasil filial.

Apodi opplevde grov terror ved daggry.

20 bevæpnede menn stormet i morgentimene i går den lille landsbyen Apodi som ligger vest for Natal. Angrepet var rettet mot bankfilialen til Banco do Brasil og bandittene stjal R 800.000 og de skjøt en militær politimann under angrepet. Inntil nå så har ingen blitt arrestert etter dette grove overgrepet. Bandittene etterlot seg en fullstendig ødelagt bygning etter eksplosjonen av dynamitt. Dette er den 40de i rekken av slike sprengninger i RN hitil i år og politiet regner med at det er den samme gjengen som er på ferde hver gang? Befolkningen i Guamaré bodde lignende scene

Inntil i går ettermiddag, holdt militærpolitiet i Rio Grande do Norte og Ceara på å søke i grensestat-områdenen i regionen rundt Apodi, i et forsøk på å arrestere medlemmer av gjengen. Ifølge oppdatert informasjon fra sjefen i regionen, kaptein Inácio Brilliant så hadde bandittene har brukt minst fire biler til angrepet, men bare én av dem var blitt oppdaget frem til langt utpå morgenen i går.

Kapteinen Brilliant hevder at under flukten av gjengen, som fortsatt i morgentimene i går, så klarte offisererene å finne en hvit Nissan Frontier lastebil som ble brukt.. «Vi antar et målrettet søk etter lastebiler og ved flere anledninger har vi lykkes med det, men vi vet ikke om vi er så heldige flere ganger, sa han. DE har også funnet store blodflekker som viser at minst en av bandittene er hardt skadd.

«Søket er konsentrert i mellom de to statene [RN og CE] og vi er ca 40 politimenn og åtte støtte kjøretøyer, sier politiet offisielt i går ettermiddag. Han har også uttalt at en del av lokalbefolkningen kom til byrået kort tid etter at bandittene stakk av  men kunne ikke bekrefte at de hadde sanket inn penger/sjekker som lå slengt utover hele området som var sprengt.

Soldaten PM José Gurgel Pinto, som ble skutt med tre rifle tre ganger i bena, er fortsatt på sykehus og med en stabil helse.Politimannen er stasjonert i kommunen Itaú, men ligger i Apodi området og var på vakt, men kunne lite gjøre mot 20 tungt bevæpnede menn

Dette var det andre angrepet på bankfilialen i denne byen i år alene. Forskjellen er at denne gangen så lyktes bandittene  med oppdraget sitt. Forrige gang var den 11. Juli, da en gjeng dannet av åtte medlemmer prøvde å gjøre det samme som hva kriminelle gjorde i går, men det militær politiet handlet da raskt og man unngikk tyveri – bare en intens brann i etterkanten.

Politiet i disse små byene har som regel bare 1 til 2 mann på nattevakt og når en horde på 20 bevæpnede menn dukker opp, så er det nokså klart at det er lite de kan få gjort mot overmaketen?

Vi her på gjerdet gremmes veldig over alle disse nattlige uttakene av kontanter, som blir foretatt utenom de ordinære åpningstidene og håper einderlig at man snart får satt disse farlige medlemmene av slike gjenger, bak lås og slå.

Vi koser oss heller med fokost og frukt kurven vår, mens solen varmere våre kropper her i Solskinnsbyen!