Arkiv

Turistnæringen er viktig for økonomien til Brasil.

Forskning viser at turismen vokste med 23.3% i fjor.

 

Mange typer av turisme er en av de aller viktigste delene for landets vitale økonomi, viser nye undersøkelser. Turismen opptar første posisjon blant den økte omsetningen i landets økonomi i 2012 og vokste 23.3% sammenliknet med året før, ifølge den niende årlige undersøkelsen av økonomiske turismens innflytelse (Pacet), utført av Getúlio Vargas Foundation.

Segmentet er også den nest største faktoren for utenlandske besøkende til Brasil: 25,6% av internasjonale turister kommer til landet for besøke disse destinasjonene og gjennomsnittlig legger daglig en turist igjen R $ 127, nesten dobbelt så mye som de innenlandske turistene gjør. Ifølge International Congress and Convention Association (ICCA) er Brasil på syvende plass blant landene som gjennomførte internasjonale arrangementer i 2011 og som trakk utenlandske turister hit.

Flere konferansesentret får f.eks. investeringer fra departementet for turisme for oppussing eller ny-anlegg i 2014. Natal for eksempel vil få R $ 30 millioner. Andre destinasjoner som  Maceió (US $ 20 millioner), Manaus ($ 40 millioner), Pirenópolis ($ 36 millioner), Paraíba ($ 50 millioner), Teresina (US $ 40 millioner), Curitiba (US $ 50 millioner), Porto Alegre (US $ 60 millioner), Camboriu ($ 55 millioner), Aracaju ($ 20 millioner) og São Paulo (US $ 60 millioner).

Myndighetene begynner langsomt å forstå Brasil sitt enorme potensiale for at internasjonal turisme trekker til seg mye kjærkommen hard valuta – og bør unyttes på en bedre måte for å styrke sin økonomi ytterligere i så måte?