Arkiv

Dilma legger ned veto.

President Dilma Rousseff (PT) har besluttet å nedlegge veto mot hele prosjektet som omhandler etablering, innlemmelse, fusjon og oppløsning av kommuner. I meldingen som ble publisert i en spesialutgave av den offisielle avisen Gazette (I), og adressert til Presidenten for Senatet, Renan Calheiros (PMDB-AL), forklarer Dilma årsakene til vetoet, er at lov av; n ° 98, 2002-komplement, siterer en stor motstand mot denne offentlige inngripen. Forslaget var godkjent av Senatet i oktober, men budskapet fra Dilma oppfrisker advarselen da om at man ikke har nok inntekter/midler til en slik omstrukturering nå.

Sekretæren ved president Dilma sitt kontor understreket at tiltaket ville tillate betydelig utvidelse av byer, noe som ville øke de administrative utgiftene betydelig og vil være uheldig i dagens situasjon for byene. Hun opplyser at den nye loven og dens tillegg, ikke inneholder opplysninger om hvor pengene til en slik stor endring skal komme i fra?

Dilma ønsker heller at man kommer tilbake til forslaget ved en senere anledning og når man har gjort et bedre forarbeid til en slik stor endring i kommunene/byene i landet.

Vi som akkurat ankom til gjerdet vårt i en strålende morgensol, kan nok si oss litt enig med Dilma på dette punktet, for en skikkelig planlegging må kreves i forkant og samt en sikring av midler/fond til en slik økonomisk belastning/oppgave. Det hender inn i mellom at Presidenten og Senatet ikke er helt enige og det skulle bare mangle i et så stort land som Brasil?

Nå får vi heller titte opp i frokostkurven og se på herlighetene der – den er ihvertfall ikke rammet av et Veto, men vil snart bli rammet av en gjeng sultne morgenfugler som kvitrer ivrig seg i mellom.