Arkiv

Godt hotell belegg i helgen.

Denne helgen fra November 15, begynte bra med belegg nærmere 100% i Natal og Pipa, to av de mest populære reisemålene for turister i Rio Grande do Norte. Etterspørselen etter senger, ifølge bransjen, var godt over det registrert i samme periode i fjo, da belegget på denne tiden lå rundt 75%. Det høye  belegget registreres etter nesten et år med en lav etterspørsel.

Mange turister kommer nå opp sydfra pga dårlig vær og ønsker å ligge å dovne seg i solen ved bassengkanten.
Noen faktorer, i henhold til brasiliansk Association av hotellbransjen i Rio Grande do Norte (ABIH/RN), skyldes at  økningen i antall gjester i byen, har sammenheng med at denne «freddan», er vertskap for  en stor medisinsk kongressen og i neste uke så fortsetter det med kongressen av urologi, med mer enn 5.000 deltakere. Slike faktorer er med på å «booste» etterspørselen etter hotell senger, ifølge George Gosson, Vice President for næringen i RN.

«Alt er overfylt i år og utleiegraden er nesten på 100%. Dette er den første helgen i dette semesteret», sa Gosson, ABIH/RN. Blant de hotellene som registrert med bookinger på nær 100%  og ned til 98% igår, var  Pirâmide Hotel,  Imirá Plaza  og Mar Sol, alle beliggende langs via Costeira området.

Pirâmide Hotel hadde bestillinger på alle sine 315  rom/ leiligheter, mens Imra Plaza og Mar Sol hadde begge nådd 98% belegg til i går.

Nettsteder hvor man søker etter hotell/booking i Natal, opplyser likevel at det var nok av rom i Natal-området denne helgen om man regner med stort og smått.

Til tross for gode belegg akkurat nå, så tør hotel-næringen likevel ikke gjette det totale belegget for 2013 når året er omme. Brasiliansk Association og hotellbransjen i RN (ABIH) sa også at det er for tidlig å fortelle hvordan sommer-turismen vil fungere videre ut dette året.

Det er bra at hotellene har et godt belegg nå som sommersesongen 2013/14 har startet for alvor og at dette bringer mange turister hit til Solskinnsbyen vår. Det eneste som er synd fremdeles, er at tallene på «gringos» som vil besøke oss bare synker fortsat – ikke det at det ikke er gøy med brasser sydfra, men det hadde vært litt og igjen høre mange forskjellige tungemål langs strendene våre, slik som i perioden 2000 til 2006?

Men vi her på gjerdet vårt kan så lite gjøre med den saken – vi får heller åpne fokost/fruktkurven og avdekke dagens herligheter som denne inneholder og nyte det flotte solskinnet, mens vinterstormene raser langs kysten av Norge og river med seg både humøret og livsgleden for befolkningen langs denne?

En god helg ønskes til alle, uansett hvor dere er; Norge eller Brasil!