Arkiv

Fotball vold i søkelyset i RN.

Tallene fra undersøkelsen gjennomført av Smart opiniao og media, viser at frykten er stor for en økende  vold mellom fotball fans både føre og etter kampene i Rio Grande do Norte. Ifølge administrerende direktør i selskapet, Tadeu Oliveira, mener 71.52% av de spurte at dette problemet trolig er økende og muligens har en sammenheng med de dyre billettprisene som man ser. Dataene ble samlet inn før/etter to kamper, først kampen mellom Amerika og Ceará, på Nazarenão stadion (26/10) og deretter på det klassiske derbyet ABC x Amerika på Frasqueirão (02/11).

Disse kampene er meget illustrerende, når man ser på volden registrert i nærheten av Nazarenão stadion, når fire personer faktisk ble skutt og dette resulterte i en uke med heftige debatter om vold og har ført til en  forventet positiv reaksjon blant publikum etter de følgende kamper med mindre vold.

«Denne typen av vold  er et svært alvorlig tegn som må følges nøye av ledere for klubber og supporter-grupper. Denne forskningen var en direkte følge av den manglende sikkerhet som ble fremvist på og rundt stadion området – både før og etter kampene, sier presidenten i  Smart Opiniao.

Presidenten for fotball laget Amerika, sier at det nå er tvingende nødvendig å komme sammen for å diskutere dette problemet helt til bunns og finne løsninger som setter en stopper for slik vold og bråk blant fotball-hooligans. Både klubbledelsene, politiet, militæret og statsadvokaten bør delta på slike møter.
Syv personer som er er blitt skutt og to er døde etter den siste tidens fotball vold og dette er helt horribelt mener man i media og krever enda mere politi og sikkerhet både før og etter kampene – såvel inne som utenfor stadion. For slik som det er nå kan det bare ikke fortsette?

Klubbene må også gå i seg selv og umiddelbart stenge ute bråkmakere og hooligans – disse er ikke tilstede for å kose seg med fotball-sport – men for å sloss!

Vi som sitter tilbakelent og soler oss i en fin morgensol, er like bekymret som våre brassevenner når det gjelder utviklingen på fotball kampene i RN, med økende vold og bråk. Det er ikke slik vi ønsker at det skal oppleves på en god fotball kamp – noe må gjøres og det fort!

Vi åpner istedet frokost-kurven, den inneholder ihvertfall ingen vold, bare snadder for munn og mage.

132506