Arkiv

Navnet på den nye flyplassen er godkjent.

Utdanning og senatskomiteen godkjente forslaget til navn på den nye flyplassen som er under bygging i kommunen São Gonçalo do Amarante. Flyplassen skal offisiellt hete;  «Guvernør Aluízio Alves» internasjonale flyplass. Forslagsgiver var senator Jim Argelo, og hans forslag ble enstemmig vedtatt. Denne tidligere guvernøren i RN var en populær politiker og gjorde mye godt for delstaten RN.

 

Prosjektet/navnet går nå til Senatet i plenum og forslaget er allerede godkjent i  deputertkammeret, hvor det gikk gjennom tre komiteer: veier og transport, utdanning og kultur, i tillegg til Grunnloven og rettferdighet. Siden forslaget var oppe i kammeret mens det ikke var i plenum, så må nå forslaget sendes til den endelige godkjenningen direkte hos Senatet i plenum.

Byggefirmaet Flyplass-Inframérica-anslår at São Gonçalo vil være i terminal drift i April 2014 hvis alt går etter planene. Flyplassen har en passasjer terminal på 40 tusen kvadratmeter og 1500 parkeringsplasser. For tiden, så arbeider om lag 1.300 mennesker på stedet.

I oppstarten av flyplassoperasjoner, så vil flyplassen ha kapasitet til å motta opp til 10 fly samtidig, med en kapasitet på 4  millioner passasjerer per år og etter planen bli øket til 6,2 millioner i 2024 og til 11 millioner i 2038. Allerede i det første året, blir det 10 passasjer service skranker og fem bagasje karuseller.

For å oppfylle forpliktelsen til å levere terminaler KLAR i tid for 2014-VM, jobber omtrent to tusen arbeidere i flere skift. Tempoet i arbeidet er intens, og det er maskiner og arbeidere på flere fronter.

Bare én av to seksjoner som kreves for frakt og passasjertrafikk forventes å være klar innen April 2014.  Forbindelsesveien Nord, som knytter flyplassen til BR 406, nær avkjørselen til kommunen Extremoz , vil koste ca R $ 16 millioner for delstatsmyndighetene.

Inkluderer et stykke på 13 kilometer som har allerede blitt avskoget og planert. Det gjenstår ifølge direktør for avdeling av veiene og filene  (DER), ved Demetrius Torres, deler av viadukten, den underliggende  sub-basen, fundamentet til veibanen og bunnen av sporet, rydding og asfaltering rydder og monteringen av selve  viadukten, som vil komme ferdig og behøver bare å settes sammen på stedet.

 

Den sørlige ankomsten, som vil koble terminalen BR – 226 og 304 i Macaíba og som har nådd en 5% av ferdigstillelse, ble avskoget og planert. Demetrius nektet for at det vil bli forsinkelser her og sa forpliktelsen til å kunne levere Nord tilgangen  i mars neste år og Sør-tilgangen i mai, en måned etter åpningen av flyplassen, fortsatt står ved lag.

Vi holder tommelene……………………