Arkiv

RN mottar R 6 millioner fra føderalt hold til Dengue-bekjempelse.

RN vil motta mer enn R $ 6 millioner i kampen mot Dengue

Rio Grande do Norte får R $ 6,665,579 av Helsedepartementet til arbeidet til å bekjempe den farlige virussykdommen Dengue. Verdien var fastsatt etter undersøkelse gjort blant 1,315 Brazilian byer mellom 1 oktober og 8 november i år.

Ifølge departementet for helse i staten, økte antallet rapporterte tilfeller fra 6,302 i 2010 til 16,035 i 2012, mens de alvorlige tilfeller har falt med mer enn halvparten fra 238 i 2010 til 102 i fjor.

Over hele landet, vil nå  Helsedepartementet doble volumet av flere ressurser som skal overføres til alle brasilianske stater og kommuner. Totalt, er $ 363,4 millioner til dette store helseproblemet i Brasil.

Det jobbes nå på spreng med å finne mottiltak mot denne lumske tropesykdommen, som blir overført via den egyptiske myggen. Myggen legger sine egg i vannpytter, tjern, dammer etc. og man har gående en stor kampanje for å besprøyte slike mulige «fødeklinikker» for mygglarver.

NB. Husk å fjerne alle slike vannskvetter som ligger i gamle spann, bøtter, flasker, gamle bildekk etc. Dette er til stor hjelp med å holde denne myggbestanden nede.