Arkiv

I Desember begynner monteringen av de nye 300 overvåkingskameraer i Natal.

Sikkerhet prosjektet med kamera-overvaking starter i Desember.

Nå i Desember, skal Natal begynne å motta de først av mer enn 300 overvåkings kameraer som skal  installeres i gatene i hovedstaden. Prosjektet skal være helt ferdig innstallert til VM i juni 2014.

Tre forskjellige instanser sørger for at Natal får dette nye utstyret og er ervervet via ressurser fra føderale og statlige myndigheter. Det er planlagt at 62 kameraer vil spesiellt overvåke handels områder; 40 er knyttet til programmet å bekjempe narkotika (crack etc.) og de andre 200 er planlagt å overvåke veiene og gatene + området rundt Arena das Dunas og andre interessepunkter, som evalueres som viktig for FIFA. Området rundt den nye stadion har fått 1.prioritet.

«På grunn av alt byråkrati» så er dette et forsøk fra regjeringen til å berolige media om hvordan ståa er med dette prosjektet. Et slikt system er tvingende nødvenig i Natal sier man i media og ikke bare under VM 2014 – så jo fortere dette kommer på plass – jo bedre! En talsmann som er koordinator for det militære politiet sier at nå som systemet er ferdig montert i Brasilia, så er det RN som står for tur.

I september fortalte sekretær for offentlig sikkerhet, Doug da Rocha, til avisen Tribuna do Norte at  investeringen ville være på over R $ 5 millioner. Kameraene som er viktige for VM-2014 og som er ønsket av FIFA, vil bli utplassert  rundt Arena das Dunas og veiene som gir tilgang til stadion, veier som Hermes da Fonseca, Roberto Freire, Prudente de Morais og Via-Costeira for å være et viktig hjelpemiddel for turist-regionen.

Forventningen, ifølge Loyola, er at på torsdag (idag) vil prosjektet være ferdig godkjent og man skal ta fatt på monteringen innen første halvdel av desember. I følge regjeringen så skyldes forsinkelsene at den fødrale regjeringen i Brasilia har forsinket tilgangen av midler til prosjektet.

Et annet prosjekt også knyttet til mega arrangement av VM 2014, er også knyttet til handelen i Natal. Er bare ett av de tre instansene er deltakere i regjeringens finansielle deltakelse, ifølge generalmajor Emiliano. Han hevder at R $ 4 millioner vil bli allokert til initiativet forespurt av Handels-Føderasjonen når det gjelder vare-handelen , tjenester og sikkerhet for turismen i hovedstaden, da Fecomercio, stadig klager over konstant angrep på de viktigste forretningssentrene i byen. Disse sikkerhets-ressursene er bare gitt 5% av staten.

Kameraene kommer fra programmet «Tryggere Brasil», fra den føderale regjeringen. De vil monteres i nabolagene Alecrim, sentrum, Petropolis, mens myrer, mangrove og våtmarker, ble ikke tildelt noen av disse punktene. Prosjektet som er utarbeidet av staten regjeringen er fremdeles under evaluering hos SENSAP og derfor er også prosjektet blitt forsenet i RN, fordi man venter på frigivelsen av disse resursene.

Det nasjonale programmet «Narkotika – du kan vinne» forventes å installere ca. 40 kameraer i nabolag til Felipe Camarão, på vestsiden og Nossa Senhora + nord-siden av byen vår, vil starte i desember under kontroll/ansvar av føderale myndigheter.

132683