Arkiv

Mangel på medisiner i RN.

Medisinsk fallitterklæring i RN!

De stadige streikene og tvistene mellom staten og føderal-regjeringen i Brasilia, har etterhvert ført til en problematisk situasjon når det gjelder legemidler i RN. Enkelte ganger så har det gått på liv og helse løs og vittige natalensere vitser om at; «alle plastere må brukes på begge sider» – bare så synd at dette er nærmere sannheten enn man skulle tro/liker.

Føderalregjeringen skylder i sin tur på en dårlig økonomi i landet pga de dårlige tilstandene på verdensmarkedet generellt, men de som klager mener at mye av skylden skyldes nok heller dårlige rutiner og en prioritering som ikke ligner grisen. Sykehusene på sin side sier at nå er grensen nådd og hvis man ikke på føderalt hold snart finner en løsning på problemet, så truer sykehusene å ta hele saken opp på nytt gjennom rettsapparatet.

Det er synd at det skal være på denne måten og som vanlig er det den svake/fattige part – pasienten som får svi pga dette? Man har liksom kommet inn på et feilspor, der en mangel og feil, straks fører til nye og enda verre problemer og alt går inn i en ond sirkel.

Vi som sitter her på gjerdet med en stor frokost-kurv på fanget, understreker likevel at det hele tiden er snakk om det offentlige helsevesenet – de private sykehusene har ikke slike medisinproblemer og er dessuten utstyrt med mye sofistikert medisinsk utstyr og har en kjapp reaksjonstid når det gjelder operasjoner og for en skandinav så er det faktisk billig å bli behandlet her under meget betryggende forhold – da særlig hvis du har et permanent visa, for da har du akkurat de samme rettigheter og prisliste som brassene NB! For de som har reiseforsikringer så skrives det nok mere «med gaffel» men dette er jo likevel tross alt en sak mellom sykehuset og reiseforsikrings-selskapet.

Nå varmet solen så herlig i ansiktene våre her på gjerdet, så da er det tid for å plyndre frokost kurven!

Ha en trivelig helg alle sammen!

132732