Arkiv

RN på femteplass når det gjelder motorsykkel ulykker i Brasil.

Rio Grande do Norte er på femte plass blant statene i landet, når det gjelder dødsfall som involverer motorsyklister. Ifølge den siste rapporten om det såkalte «Volds-kartet», som er offentliggjort av brasilianske Center for Latin American Studies (Routing), som ble sluppet denne uken, sier at 56,6% av dødsfallene i Potiguar indianernes rike (RN) var personer som var på en motorsykkel eller moped. I tillegg så man mellom 2001 og 2011 en periode, der staten opplevde en 42.7% økning i dødsfall av alle typer ulykker i trafikken. Bare i 2011 var det hele 595 dødsfall. Det betyr at gjennomsnittlige nådd nivå på 18.6 dødsfall per 100000 innbyggere, en økning på 25,6% i forhold til observasjoner sett i det siste ti-året.

Rodrigo Sena sier at mer enn halvparten av alle trafikk dødsfall involverer en motorsykkel på en eller annen måte. Myndighetene advarer nå av en tydelig mangel på realisme og om en mentalitet som går på; » en slik ulykke ikke skjer med meg – vettu» ! Det er en tydelig mangel på opplæring og bruk av to-hjulinger i RN – ikke minst på sikkerhets siden, der selv et hjelm-påbud ser ut til å være vanskelig å overholde?

Alle disse motorsykkel involverte ulykkene koster staten Brasil store summer pga sykehusinnleggelser, invaliditet og mistet arbeidskraft for samfunnet.I tillegg til RN i åtte stater-Piauí, Paraíba, Sergipe, motvekten, Rondonia, Roraima, Pernambuco og Ceará-, represent

Tallene som involverer motorsyklister skremme. Bare på to år, var det 372 personer som mistet livet i trafikken når gjaldt kjøreopplæring, eller en passasjer på baksettet.  Dette representerer en rate på 11,6 per 100 000 innbyggere. Mens RN har 56,6% av dødsfall som involverer motorsyklister, så har f.eks. Sao Paulo som er den mest folkerike staten, bare en indeks på 36,1%.

Vi som har bodde mange år i Natal området, er ikke det minste overrasket over tallene, for vi har med selvsyn sett/opplevet det mest utrolige ting som har trillet forbi oss på to hjul. F.eks. en familie på to voksne, et barn + en stor bag (eller to) er et vanlig syn på en moped her i byen. Alle i sandaler, t-skjorte og uten hjelmer. Eller hva synes dere om en synlig stolt far med en ny kraftig motorsykkel og med minsten på 2 år og nesten naken foran seg på tanken, som suser av gårde i 80 km.t? Ønsker han et medlemskap i; The flying baby klubben montro?

Nei, en to hjuling er ikke det samme her som hjemme og de selges som «hakka møkk» for på kjøretøyet skal storfolk kjennes!

Vi gremmes over mentaliteten og sikkerhetsnivået!

132761