Arkiv

FIFA vil vurdere spilletider for VM-kamper i Natal pga varmen.

FIFA sier at de vil re-vurdere spilletidene for VM-kampene som skal spilles i NordØst.

Under et møte i Roma, bekreftet president i FIFA, Sepp Blatter, at han er svært bekymret over varmen  noen steder i NordØst Brasil. Utsagnet ble gjort etter at han møtte paven og paven hadde hørt at f.eks. kamper i Natal skulle spilles i stekende tropevarme. Dette kom frem under møtet hvor man diskuterte World Cup i Brasil og de fattiges kår i slummen og favelaene.

World Cup spille-planen som ble presentert for mer enn et år siden, kom etter at  CBF og den brasilianske regjeringen hadde ført en hard kamp for å møte de lokale ønskene til guvernører, ordførere og lokale interesser med spill spredt ut over de 12 arenaer, så ble til slutt det 51 forslaget til tabell versjonen godtatt av partene.

Blatter ønsker nå endre spilletidene i Natal, slik at disse ikke skal spilles i en stekende tropesol og heller prøve å forskyve dem ut ovver sen ettermiddag og kveldstimer.

Nå bekrefter Blatter at alt kan bli endret, nettopp for å sikre best mulig ytelse ved best mulige valg. «Vi har mottatt rapporter, brev og forespørsler der det er ønsker om en endring i tidsplanene. Dette  er et hett tema i Brasil for tiden, sier han «.

En ny studie som nå gjennomføres av FIFA, vil gå igjennom listen for spilletider på nytt og komme med endrings forslag.

Vi som sitter her på gjerdet vårt og nyter er herlig søndagssol, holder med FIFA om at å spille fotball i over 30 crader celcius på en skjermet arena uten vind, kan bli mektigste laget for mange av spillerene – og tilskuerene. Så en del endring på spilleplanen for Natal, kan nok gjøre at man slipper unna den verste solsteken.?

132861