Arkiv

Minister misliker en økning i prisene på flybilletter.

Minister for sivil luftfart, Moreira Franco, sa i går at løsningen på de høye kostnadene ved flybilletter som nylig ble øket, skyldes mye typen av skatteleggingen i Brasil. «Det er  helt uutholdelig at i Brasil praktiserer en politikk med kolonialistisk skatt på luftfarts  området. Alle internasjonale flyreiser er unntatt fra GST og PIS/Cofins skatten, mens interne flyreiser beskattes mye hardere, «sa statsråden.

Franco sa at økning i tilbudet av flyreiser pga World Cup 2014, ikke vil øke så meget pga de ublu prisene. Han uttalte at det vil bli enøket definisjonen av nye flyruter, etter at man har definitvit trukket ut gruppene.

Rio Grande do Norte er en av statene som føler de høye prisene på flybilletter. Prisen på enkelte billetter med ankomst og avreise fra Natal,er i noen tilfeller nesten doblet i de siste fem månedene, ifølge Lucinda de Holanda, president i Brazilian Association av reisebyråer i RN (Abav-RN). Denne høye prisen er blinket ut som hovedårsaken som ansvarlig for å redusere flyten av turister hit til  Rio Grande do Norte.

RN taper store inntekter pga manglende turister sydfra og hotell bransjen sliter også hardt utenfor sesongene og myndighetene i RN nekter å innse det faktum at de sparer seg til fant pga tåpelige avgifter på alt og alle og i hytt og pine! Og når den økonomiske verdens situasjonen heller ikke er så mye å skryte av, så uteblir også «gringosene» som vanligvis legger igjen over dobbelt så mange reals pr. dag målt opp mot brassene.

Det virker som om de nye flyplassen er en slags tryllestav i myndighetenes øyne, mens ekspertene sier at det er prisene på skatter og avgifter som tar knekken på fly-turismen – det hjelper lite med en ny flyplass – når det blir få som bruker den.

Vi som har samlet oss her på gjerdet vårt under en flott morgensol, medbringende en gedigen frokost kurv med godsaker og drikke, har med uro sett på at antall ankomster og avganger fra/til Natal, hele tiden går nedover og tallene er meget synlige når man leser statistikker over hvem som kommer og går ved flyplassen. Det eneste som stiger er som sagt; skatter og avgifter og det virker bare mot sin hensikt – selv om myndighetene tror det motsatte. Hvorfor ikke høre på hva ekspertene sier; for en gangs skyld? Natal har ett av sine viktigste ben tuftet på fly-turisme og den dagen dette benet svikter helt, så begynner den virkelige elendigheten for hovedstaden i RN.

Ta skjeen i en annen hånd så fort som mulig og benytt VM-2014 som en trampoline  til å få tilbake flytrafikken og turistene med dem. Gå på med krum nakke, for en slik mulighet som VM-2014 kommer aldri tilbake til Natal – det kan dere banne på! Turisme er vi helt avhengige av – nemlig!