Arkiv

Augusto Severo blir reserveflyplass til over VM-2014.

Flyplassen i São Gonçalo do Amarante er allerede oppsatt med å settes i drift fra 3.april kl. 08:30. Informasjonen er gitt av Inframérica Consortium, som bygger den nye flyplassen og vil administrere driften av den nye flyplassen, sier Alysson Paolinelli. «Fra den dagen og fremover så vil fly som er satt opp til å lande på Augusto Severo, henvist videre til å lande på den nye flyplassen. Informasjonen ble bekreftet i går under seminaret til brasilianske flyplass-operatører som ble holdt i Brasilia. Man opplyste samtidig at den gamle fly plassen August Severo ikke vil bli deaktivisert, men vil operere som en reserve-flyplass frem til VM-2014 er overstått.

Demis Roussos ved Aeroporto São Gonçalo: sier at første fly er planlagt for april måned 3, men flyten av fly til/fra under World Cup, vil deles.

President i brasiliansk selskap for flyplass-infrastruktur (INFRAERO), Gustavo do Vale, uttalte at begge gjeldende flyplassen er forventet å kjøre fram til slutten av fotball-VM i juli 2014. «Reserven Augusto Severo vil trå til om det oppstår problemer på den nye flyplassen og blir først deaktivisert når fotball VM er over, sier han til avisen Tribuna do Norte.

Ved flyplassen São Gonçalo, innrømmet president i Consortium Inframérica (byggherren), Alysson Paolinelli, at de store bekymringene som er knyttet til adkomstmulighetene (nord og syd) med tilgangen til terminalen og at det kan oppstår svekkelser i oppstarten pga dette faktum.

Paolinelli sa han hadde fått garantert forpliktelsen av staten regjeringen og selskapet som står ansvarlig for byggingen av adkomstene Nord og Syd – ville være ferdig bygget i slutten av mars neste år. Allerede nå så fullføres Syd tilgang, med 17 nye kilometer, før begynnelsen av World Cup. «Dette problemet (med tilganger) var nå det mest problematiske med hele  prosjektet,» sa han.

Presidenten i Inframérica har undersøkt det kontroversielle poenget med at den nye flyplass-terminalen ligger 33 km. fra Augusto Severo. «Dette blir en stor utfordring ikke bare for flyselskapene, men også for passasjerer og for Inframérica,» sa han.

Alysson Paolinelli bemerkes at i motsetning til andre fire flyplasser som opererer under konsesjon (Brasilia, Guarulhos, rammen og Galeão), så er flyplassen ved São Gonçalo do Amarante en helt ny operasjon og med det karakteristiske at Infraero er ikke medlem av virksomheten. Den nye terminal til Potiguar er nemlig en 100% privat konsesjon. «I dag er det ingen i Brasil som kjører etter dette konseptet og vi starter med blanke ark for alle andre flyplasser får prosedyrer utgitt av INFRAERO, mens i São Gonçalo må vi starte fra fra scratch. Inframérica har likevel en plikt til å overvåke nye prosesser, ikke bare sine egne, men de også av regulert av andre, ble det sagt.

Vi her på gjerdet vårt som sitter langt unna flystøy-bråk og lar solen varme vår kropp, mens vi lytter til musikken som naturen rundt oss varter opp med – holder tommelene for den nye flyplassen og håper på en myk overgang fra Augusto Severo.

Nå står en tung og spennende frokost-kurv for tur!!!

132970