Arkiv

Turismen representerer 9,8% av brutto nasjonalproduktet i RN.

 

Nordøst er den brasilianske regionen som har flest fordeler av turisme i landet. Turisme-relaterte aktiviteter representerer 9,8% av BNP (brutto nasjonal produkt) i regionen, som antyder en omsetning på R $ 42.7 millioner i året, ifølge departementet for turisme sin studie i samarbeid med Fundação Instituto de Pesquisas Econômicas (FIPE).

Ceará, Pernambuco og Bahia er de statene som mottar størst MTur ressurser for turist infrastruktur arbeider, med henholdsvis: R $ 710 millioner, R $ 395 millioner og R $ 346 millioner.

Hvis du undersøker populariteten hos de brasilianske reisende, forblir NordØst et godt bevis i høysesongen. Området er en favoritt for 46.9% av forbrukerne som uttrykte sin hensikt med å reise mot NordØst,  ifølge forskning av Forbruker Undersøkelse-Reise intensjoner, holdt i oktober av departementet for turisme i samarbeid med Fundação Getúlio Vargas.

Særlig det eldre publikum valgte nordøst som sitt viktigste mål. Strendene på Natal og Fortaleza er blant favoritt av dem som tilhører den såkalte «eldre-generasjonen» , som reiste gjennom et program med rabatter og fordeler på reisepakker for den eldre generasjonen.  Programmet er rettet mot pensjonister, uføre og syke-pensjonister.

Maceió-3