Arkiv

Universitetet UFRN ønsker å øke sikkerheten på data området.

133103UFRN ønsker høyere sikkerhet inne på sitt område når det gjelder data.

Dekanus ved administrasjon på Federal University of Rio Grande do Norte (UFRN) opplyser at et anslag for dette året, viser at man allerede har brukt R $ 6 millioner for sikkerheten innom data-området sitt. Foreløpig så har UFRN en effektiv gruppe av 244 fungerende servere inne på sitt område.

Forekomster av innbrudd registreres i knutepunktene som ligger på data-streamen  til institusjonen. De er likevel registrert en økende tendens til data-innbrudd i enkelte spesielle servere. Veksten var en advarsel for administrativ sektor, som ble fremmet i går morges under diskusjonsforum om sikkerhetspolitikk på Federal University of Rio Grande do Norte, holdt i auditoriet på skolens musikk auditorium.

En av løsningene er å kvalifisere enda mer sikkerhet. «Vi bør øke antallet kvalifisere  arbeidere, for å sikkert  og sikkert fortsette å bruke teknologien,» sier direktør for Security Division, Manoel Euflausio.

Det er ingen offentlige anbud levert for denne kategori siden 1989 og det er ingen føderale regjeringen som  planlegger å gjennomføre en i årene som kommer heller.  Det betyr at de gamle data-restene er klare til pensjonere seg eller dø. Penger som en gang rakk til 320 servere, rekker idag til 139. Uten å erstatte dem faller fra, så er flere ansatte satt til å arbeide på samme maskin.

I 1980, da sikkerhetsrammeverket ble opprettet, var veiledning av utdanning for institusjonen på 420 personer. Mer enn 30 år senere, og hvor 383 faller fra med økning pga en ny pensjonert eller avdød. «Så nå vi trenger vi sårt  å øke vårt antall på nytt,» understreket Euflausio, som også minnet om behovet for å forbedre strukturen på grunn av behovet ved 2014 FIFA World Cup. UFRN vil sannsynligvis tjene som et treningssenter for noen av lagene som vil spille i Natal.

Resten av sikkerhetssystemet er gjort ved hjelp av teknologi. Rundt det sentrale Campus, er det 36 adaptere spredt utover det ytre området. Inne på bygningene ved hele institusjonen i øyeblikket, så er det mer enn 700 overvåkingspunkter. «Hvis du skal telle, så har kommunen ikke har så mange kameraer som vi», fremhever dekanus ved administrasjon, John Baillie. Men antall av det eksterne utstyret er fortsatt utilstrekkelig.

For neste år skal UFRN endre overvåkingen. Foreløpig prosjektet er fra 2007 og er basert på optiske fiber kabler. Problemet er at i løpet av disse seks gagne år, så er  institusjonen blitt ytterligere utvidet og flere nye bygninger har blitt  reist. Et kamera som er oppsatt på et bestemt tidspunkt, kan i dag være skjult av noen nye bygninger i sitt overvåkingsfelt. Et annet problem, som også involverer arbeidene inne på UFRN, er at maskinene noen ganger ødelegger kablene i området.

Vi som sitter elegant tilbakelenet her på gjerdet vårt, med front mot en herlig morgensol, har lenge beundret det store flotte området som UFRN disponerer over i Natal. Grønt og frodig med en masse blomster og palmer og da forstår man også hvorfor at UFRN er en av de mest populære universitetene i hele Brasil.

Nå skal frokost-kurven til pers, for det romler i diverse mager her på gjerdet vårt.

Ha en riktig trivelig helg alle sammen – enten det er i snøføyka i Norge eller i solskinnsbyen Natal!