Arkiv

Petrobras øker prisene på bensin og diesel fra idag.

Petrobras øker prisene på diesel og bensin fra i dag.

Petrobras bekreftet i går at det vil øke prisen på bensin og diesel fra i dag, fra sine raffinerier. Omstillingene blir på 4% for bensin og 8% for diesel, dette blir det nasjonale gjennomsnittet. Hvis forhøyningen føres videre ut til forbruker, så kan det hende at prisen på bensin overtsiger R 3,00 i Natal? Men det er fremdeles uklart når en slik forhøyelse av prisen vil komme til forbrukerene.

Detaljhandel syndikatet av petroleums produkter i RN  (Sindipostos/RN) uttalt at økningen vil bli vurdert over helgen om når en eventuell økning i pris skal nå ut til sluttforbruker. Det kan komme til å skje allerede i neste uke.

Hvis justeringene annonsert av Petrobras føres direkte videre i sin helhet til forbrukere, kan det tilsi en økning på R $ 0,11 for bensin og R $ 0,18, for diesel i Natal viser beregninger gjort av avisen TRIBUNA do NORTE.

Den gjennomsnittlige prisen for en liter bensin ved juletider kan du forvente  fra $ 2.85 til $ 2,96, men  allerede nå kan maksimumsprisen kan nå R $ 3. Med hensyn til diesel, kan den gjennomsnittlige prisen du får betale, ligge på fra R $ 2,27  – $ 2.45 og maksimalt komme opp i R $ 2.47.

Petrobras avslører ikke hvilke kriterier som ligger til grunn for prisstigningen, bare at tilstanden på verdensmarkedet og innenlands i Brasil, gjør det tvingende nødvendig å sette opp prisene dessverre.

Prisene på drivstoff ut til forbruker har steget en god del de siste årene her i Natal, men enda så er det mange  skandinaver her som synes at natalenserene får kjøpt billig bensin, sammenlignet med f.eks. Norge?

Vi som sitter her på gjerdet vårt i en vidunderlig sommermorgen med sol, trakk en rask liten sammenligning på bensinprisen i Norge kontra Natal basert på månedslønn i de respektive land. Månedslønn i Natal; R 1,200= 3.250 NOKr.
Månedslønn i Norge NOKr 30.000= R 11.110 >>> altså røffelig regnet en tredjedel av norsk lønn.

Prisen på bensin i Natal R 3,00 = 8.10 NOKr  >>> ganget med 3  >>> gir en bensinpris på ca. 24,30 NOKr pr liter basert på lønnsnivået. Er det noen her som ser hva som ville ha skjedd om vi fikk betale 24,30 kr.pr. liter bensin ved pumpen i Norge?  >>> RAMASKRIK!!!

NB! Minstelønnen i Brasil ligger på omtrent halvparten av den vi har lagt til grunn her og da hadde pumpeprisen blitt rundt 45,- kr. i Norge sammenlignet. Er det rart at vi har brassevenner som riktignok har bil, men de har bare ikke råd til å bruke den. Statussymboler er noen rare ting.

Så da åpner vi frokostkurven vår med et smil – vel vitende at bensinen i Norge heldigvis er mye billigere enn her i Natal.

God helg ønskes til dere alle.