Arkiv

Eksporten går til naboene.

Naboene til RN bare bukker og takker.

Jernmalm eksporten fra Rio Grande do Norte steg 46,8 prosent mellom januar og oktober i år sammenlignet med samme periode i fjor. Staten eksporterte så langt for R $ 27.6 millioner i Wolfram, kaolin, kvartsitt, granitt og gull for R $ 8.8 millioner mer enn eksportert mellom januar og oktober i 2012. Men i stedet for å la RN dra nytte av veksten og av eksporten så drar nabo-stater som Ceara, Pernambuco og Paraíba, som er final-eksportør for Potiguar.(RN).

Logistiske problemer for eksport, eksperter og gründere, straffer RN som ikke klarer å få til inntekter fra havnen og frankten av mineralene. Regjeringen svikter igjen gjennom å øke skatter på road transport operasjoner og lar investorer måtte  bruke opp til R $ 2 millioner per måned for å bære belastningen av lastebil frakten til nabostatene som eksporterer det ut til Kina via sine havner og skummer dermed fløten av dette.

Gruve og mineral-selskapene fryter nå for alvor en innskrenking/stopp eller en begrenset investeringer i staten RN pga dette.

Et gruveselskap som sender 35 tusen tonn jernmalm til havnen Cabedelo (Paraíba) per måned og betalte R $ 60 for hvertlass til nabostaten. Å sende samme lasten til havnen i Natal vil koste 25% mindre og  som på slutten av året kan gi en ekstra besparelse på R 6,3 millioner dollar. Penger som igjen kan reinvestereres i RN, sier José Fonseca de Oliveira, direktør i gruveselskapet som heter SUSA.

Gruveselskapet var den eneste som kom til havnen i Natal for eksportere derfra. Men operasjonen ble avsluttet i år pga at man fant ut at malmen ikke kunne lagres ubder åpen himmel, eller i oppblåsbare lagerhaller ved havnen i Natal. Malmen må ubetinget lagres i lukkede metall skur og slik struktur fant man i havnen i  Cabedelo.  (Paraiba)

President i havne-selskapet i havna i Natal og administrator i RN, Pedro Terceira de Melo, bekreftet at Susa-selskapet var det eneste selskapet som eksporterer jernmalm via havnen og at selskapet nå valgte å ikke fornye kontrakten lenger.

 

Det er de anerkjente begrensningene som gjeldende struktur krav for lagring som er problemet, men de er mulige å løse sier selskapet. «Vi selv kunne kjøpt inn et skur, som koster US $ 300.000 for å møte mottakerenes krav til kvalitet,» sa han. Men, da andre havner har utmerkede slike metall-skur til disposisjon for oss sa han, så slapp vi slike store utlegg sa han.

Andre selskaper har blitt påvirket er Casa Grande gruvedrift (CGM), som er den største eksportør av Feltspat i landet, med hovedkontor i Parelhas, kaolinen går til havnen Suape i Pernambuco, siden den ble innviet i januar 2012. John Leal, direktør i selskapet, klager over et redusert antall steder for slike operasjoner i RN. » Vi eksporter stort til Latin-Amerika og mellom-Amerika. Eieren (selskapet som utfører sjøtransport) sa de ikke kunne operere ut fra Natal, så vi måtte bruke havnen i  Suape dessverre.

Frakten av all denne kaolinen som går på lastebil til Pernambuco og alle disse tusener av tonn som belaster veinettet kraftig, gjør også at bunnlinjen vår ikke blir så stor som vi ønsker pga de dårlige havne fasiliteten i hovedstaden i RN. Dette går også ut over vår konkuranseevne i utlandet pga alle disse ekstra utgiftene, sa han og poenget er at det ville ha vært best å bruke Natal og vært mer fordelaktig, men poenget er at dette ikke er mulig, sier han.

Avisen Tribuna do Norte spurte statens sekretær for utvikling, Roger Marino, for å få vite hva som blir gjort for å hindre at malmen fortsettee å forlate landet ut til andre stater, men han ønsket ikke å kommentere emnet.

Selv om malmen som brytes i RN også gir RN inntekter, så er det likevel nabostatene som skummer av fløten og eksporter de tusener av tonn med malm til utlandet.

Vi som sitter her på gjerdet vårt og nyter Søndags-solen til fulle, synes personlig at det er ille at myndigheten alltid skal snu ryggen til og ikke gidder å legge to pinner i kors for å skaffe inntekter til denne fattige staten?

Vi får åpne frokost-kurven og ta oss en solmoden (mmmmmm) banan, mens vi gumler og grunner på dette spørsmålet, vi er jo alle i samme båt!

Fortsatt god søndag til alle i snøføyka i Norge og i solen i Natal!

133213