Arkiv

Badesesongen er i full gang.

Stranden Areia Preta, er fortsatt uegnet for bading.

Solbadere som ønsker å nyte solen og bade på stranden, bør unngå Areia Preta, tilstanden der ligger inne i rød sone pga  høye nivåer av fekal coliforme bakterier. Som varsling er det utstedt en liste fra Instituto føderale de Educação, Ciência e Tecnologia av RN-IFRN,  og her i nyhetsbrevet beskrives bademulighetene langs strendene i  Natal og hovedstadsområdet (29), i samarbeid med Institutt for bærekraftig utvikling og miljø (Idema).

Analysen er gjort er gyldig og gjelder fra 5.desmber. Areia Preta stranden og Redinha området, plages ofte med høye verdier av e-kolli bakterier dessverre.

Badende må beakte varslingen når en strand er flagget som uegnet for bading, da dette betyr at den har et vann som har mer enn 2500 fekal coliforme bakterier per 100 ml vann i prøven. I denne tilstanden, kan forurenset vann føre til sykdommer som feber, dysenteri og kolera, så forsiktighet må utvises, særlig når det gjelder helsen til barn.

 

Denne kontrollen som utføres, springer ut av et føderalt direktiv, regulert av national environmental Council (CONAMA) og faller innenfor kompetansen til kommunen eller staten til å fremme overvåking av strender og videreformidle resultatene til befolkningen.

Hver fredag avslører resultatet i programmet på nettstedet og bulletinene sendes til diverse mediakanaler for opplysning til de badende. Befolkningen er informert om statusen for vannet gjennom oppslag  på strendene, som kan inneholder evt. advarseler, grønn eller rødt for upassende.

Natal-området; Redinha, Praia do Forte, Praia dos Artistas, Praia de Areia Preta, Miami, Mãe Luíza, Via Costeira, Ponta Negra.

Parnamirim: Rio Pium, Cotovelo, Pirangi do Norte

Nísia Floresta: Rio Pirangi, Pirangi do Sul, Búzios, Tabatinga.

I høysesongen også;

Tibau do Sul: Guaraíras bar, Pipa, Sibaúma.

Canguaretama: Punto Massimo, Barra de Cunhaú

Baía Formosa: Bacupari, Porto

Vi som sitter pent i rad her på gjerdet vårt, har heller ingen ønsker om å gulpe i oss badevann som er innfisert med kloakk (E-coli) etc. og ser alltid på varslene for å være orientert.

Men vekk fra bakterieproblematikken – over til vår spennende fokost-kurv og hva den måtte inneholde av overraskelser.

132842

Merk. RØDT MERKE!