Arkiv

Entrepenøren på Ponta Negra mistenkt for uregelmessigheter.

Ugler i mosen (steinrøysa) på Ponta Negra.

Konstruktør Camillo Collier, ansvarlig for arbeidet med RIPRAP fra Ponta Negra-stranden, ble av i går anklaget av føderale offentlige departementet (MPF) vedrørende arbeidet om rapporten fra selskapet som overvåker fremdriften av dette arbeidet, om visse uregelmessigheter som er innnkludert i rapporten til CB & I selskapet. I rapporten fra CB & I ble det påpekte avvik knyttet til vekten av blokkene og høyden av muren og stilt spørsmål om kostnadene for det årlige vedlikeholdsarbeid dette arbeidet vil innebære, anslått av tilsynsmetodikk teamet til R $ 1,8 millioner. Selskapet blå-nektet alle påstander om uregelmessigheter.

CB & I sier i rapporten at at problemene i rapporten ville ikke ha forårsaket noe kollaps, men vil kreve større og dyrere vedlikehold av stranden ettersom at mindre steiner er blitt brukt enn avtalt, med mulighet for mer erosjon av strandpromenaden. Selskapet påpekte at riktig størrelse på steinblokk beskyttelsen ville gjøre årlig vedlikehold billigere for myndighetene.

Nå går diskusjonen høyt om denne nye beskyttelses barrieren av store granitt blokker er levert etter tegningen på det avtalte prosjektet og at man har brukt mindre stein enn avtalt, noe som også har minsket høyden mot sjøsiden.

Avisen Tribuna do Norte har forsøkt å kontakte det føderale offentlige departementet (MPF) og staten (EPC), men fikk ikke noe. Rapporten ble søkt kommentert hos den kommunale sekretær for miljø og urbanisme, Marcelo Toscano, som portefølje var ansvarlig for ansettelse av CB & I, men fikk ikke noe svar der heller.

Arbeidet er nå 95% fullført og det blir nødvendig om bare innen 20 dager å sende dokumentasjon til de fødreale myndigheter for å få utbetalt summen som skal dekke disse utgiftene.

Med hensyn til rapporten fra CB & I så sa Tomas Neto at arbeidet er av god kvalitet og at man allerede hadde fått skryt og støtte av andre tekniske fagfolk, både av Rio Grande do Norte i andre stater med tilsvarende arbeid utført.

Vi som nyter en herlig morgensol her på gjerdet vårt, håper inderlig at man kan komme til enighet, slik at den siste finpussen kan gjøres på denne granitt barrieren og at man dermed kan fortsette med å gjøre selve strandpromenaden ferdig restaurert og at Ponta Negra igjen blir noe man kan være stolte av.

Diskusjonen går like friskt på gjerdet her, som de herlige mangoene og abacaxi (ananas) etc. som smiler mot oss nede i frokostkurven vår.

Vi holder tommelene og ønsker tvi-tvi for nye Ponta Negra.

133325