Arkiv

Sikkerheten langs stranden skal økes.

Volden langs strendene i Brasil settes opp i søkelyset.

I lys av hendelsene om all vold som oppstår år etter år langs kysten av Brasil, har nå 40 mennesker som har fritids-boliger på bredden av Muriú, Jacumã og Porto Mirim besluttet å danne et samband for å sikre sin egen sikkerhet. Med en månedlig investering anslått til R $ 2.000 for tusen hus, må man totalt realisere R $ 80,000, til tjenesten som innebærer installasjon av kameraer i gatene og panikk-knapper i hjemmene, i tillegg til tilstedeværelsen av væpnede vakter som patruljerer døgnet rundt.

Militærpolitiet har gitt løfter om en øket styrke som skal patruljerer i sommer-perioden, både i Nord og i Sørlige deler, til å trygge innbyggerne i alle klasser. Ifølge General Commander av militærpolitiet i Rio Grande do Norte oberst Francisco Araújo Silva, så er planlegging for sommeren at operasjonen skal starte etter av Carnatal (CarnaMirim) er ferdig. » Men vi har fortsatt ikke lagt de endelige planene sa han til media. La oss bli ferdige med Carnatal først og deretter legge de videre planene. I midten av desember forklarte han at man burde være klar til å begynne sommeren operasjonen,»han.

Bekymret om sikkerhet og liten tillit til arbeidet til det militær politiet, sa entreprenør Mário Barreto at det ikke var nok med et slapt politiarbeid, men at det måtte investeres i et seriøst selskap som tar sikkerheten til hus-eierene på alvor og for å oppnå en kollektiv sikkerhet som man kan stole på 24/7 og at man derfor måtte dele på kostnadene for å oppnå dette.

«Regjeringen gidder ikke å gjøre noe, så det er det ingen vits i å vente på noe som aldri kommer? Vi som eier disse sommerhusene er nå blitt redde for å bruke dem sa han. Det er for galt at de står tomme i 11 måneder av året uten noen seriøs sikkerhet. Folk ender opp med å selge husene, for i sommer så er vi igjen redde for ran og grov vold når vi er tilstede der sa han. Det er ingen vits med å bry regjeringen med dette, de kommer aldri på banen uansett om det foregår grov vold og mord engang, så vi ønsker ikke noe fra regjeringen lenger, de kommer bare med løfter som de ikke holder uansett, «sier Mario Barreto.

Lederen hevder at prefekturet langs kystens kommuner må bli mere involvert i forslaget som en måte å øke okkupasjonen av feriebyene og den den lokale økonomien fra dette. «Stranden må ikke være et sted for ubehag som blir forlatt litt etter litt?. Med garanti for sikkerhet, ville det være mulig å selge flere til markedene, fiskehandlere selge mer, det vil øke salget av drivstoff, turisme vil bli oppmuntret, alle med interne klienter «, hevdet han.

 

Ifølge Mário Barreto har de ferierende en intensjon å vedta tiltak like de som man allerede er tatt på steder som Angra dos Reis og Buzios, med installasjon av kameraer, sikkerhets-sentre og panikk knapper og starte patruljering med væpnede grupper. To selskapene jobber allerede med slike sikkerhets planer og holder nå forhandlinger med gruppen.

Tanken er at tjenesten skal starte mellom 15 og 30 desember og fortsette videre etter sommeren.

Usikkerhet er rapportert i andre strandsteder

Oberst Araújo tydeliggjør at private sikkerhetstjenester er begrenset til spesielle lukkede rom, reservert for offentlig sikkerhet DPO aktiviteter.  «Væpnede patruljerer er ikke tillatt og kan kun skje med en særskillt autorisasjon gitt av føderale myndigheter,» sier han.

Derimot, forklarer sjefen for PM, kameraene er tillatt og som viktige verktøy som hjelper den offentlig sikkerheten

Vi her på gjerdet liker denne utviklingen med all volden langs strendene våre svært dårlig. Ferien blir liksom ikke det samme da og man går og føler seg utrygg hele tiden. Men samtidig så ser vi nok en sammenheng med all fattigdommen i de områdene som dette forekommer. Noen er faktisk nødt til å ty til kriminalitet for å kunne overleve sammen med familien sin – vi ser den.