Arkiv

Handel og turisme er truet.

Pedro er en eier av en restaurant i Jacumã. Navnet er fiktivt pga reell frykt for å bli et nytt ransoffer. Han klager over svakt/manglende politiarbeid og mener at gruppen av politi som skal overvåke strendene våre er helt utilstrekkelig for etterspørselen. I tillegg til et manglende effektiv vakthold for små forretningsmann, som må leve med en dårlig og prekær infrastrukturen i byen, med f.eks. en mangelfull belysning, enda flere forekomsten av forbrytelser.  «I januar har vi sommer tilstander og tjener penger, men resten av året vi er vi bare møll,» sier han. » Jeg har betalt skatt for min «sikkerhet», men må likevel ty til mine egne metoder for å beskytte meg, familen, de ansatte og gjester, sier han.

«Dette er en dårlig reklame for turisme. Når de stadig leser i avisen om nye offer, hvordan skal de da få et positivt bilde av stedet og staten?. Foruten teknologisk bistand (video overvåking) i bygningen stoler han på flere alternative tiltak, som eier av en restaurant så er ikke rutinene lenger så lette pga kriminalitet. «Vi lukker tidlig nå og vi er ikke åpen om natten lenger dessverre.

Forretningsmenn i området stenger butikken som regel før 20:00 sier han og slik var det ikke før i tiden. Det sier f.eks. Sergio Lima, buggy fører so sier han lett kunne lage en lang liste over ranede buggy-førere. Selv ute i bushen er det ikke sikkert lenger sier han, der spretter de kriminelle ut fra buskene med våpen i hånd og raner oss og turistene for verdisaker, penger, kameraer etc. ved høylys dag.

Sanrt så går hele Natalområdet til hundene sier man her nå. Politiet får mindre og mindre resurser og dermed så bare øker kriminaliteten og narkotikaproblemene og de er som oftest relatert til alle mordene/drapene i området også.

133369

Handelsmann på vakt.