Arkiv

Det 126 m høye juletreet i Natal er tent.

Juletreet er tent – feiringen kan begynne.

Det tradisjonelle juletreet, montert på torget rundt sørsiden av Mirassol, Natal, ble tent igår kveld. Hovedstaden er smykket med treet på de 126 meterne som i tidligere år, men bringer samtidig inn nye funksjoner som bruker 100% LED teknologi. istedet for tradisjonelle lyspærer og bruker derfor 450.000 watt mindre med strøm.

Det var mye folk og barn tilstede ved åpningen og tenningen av juletreet som  i alt bruker 800.000 LED mikro-lys og det er 300.000 flere enn i fjor. Delt inn i åtte sett med lys, i grønn, gul, blå og oransje. I tillegg til animasjon med en spiral sekvens av farger som får fortsatt lysene til å liksom å roterende og med en blinkende effekt. En stor LED-videoskjerm ble også installert ved treet, rett nedenfor  BR-101.

«Når trekningen er ferdig for lagene som spiller i VM her i Natal, så vil skjermen vil synkroniseres med flaggende til disse som vil bli vist på denne store skjermen, forklarte»sekretær av urbane tjenester, Ashu Babu.

 

Treet ble tent av ordfører Carlos Eduardo Alves på rundt kl. 19:20. Juletreet i Natal er blitt et symbol for hele verden, sa han i en kort tale til de fremmøtte.

Vi som sitter her på vårt fredelige gjerde midt i morgensolen, vil likevel minne om at det er stort med julfeiring i Brasil og pyntingen til jul tar helt av her også, slik som hjemme – men, det er tross alt likevel mye mere populært med Påsken, for det er den som er den virkelig store kristelige høytiden, her i det katolske Brasil.

Men likevel kunne vi ikke dy oss og har pyntet frokost-kurven litt for anledningen med hvite og røde sløyfer.

133436