Arkiv

Det rumler fremdeles under Pedra Preta.

 

Laboratorium for jordskjelv hos UFRN,  registrerte et jordskjelv på magnitude 2,7 i Pedra Preta.

Den som trodde at jordskjelvene i Pedra Preta området hadde roet seg – må tro om igjen.

Et jordskjelv ble registrert i Pedra Preta i førgår (5) og hadde en styrke på 2,7 på Richter skalaen 179 kilometer fjernt fra oss. Ifølge seismologi laboratoriet på Federal University of Rio Grande do Norte (UFRN LabSis), så skjedde jordskjelvet lokal tid kl. 12:41.

Etter alle jordskjelvene i de siste ukene, så er nå 14 hus forlatt på grunn av sprekk dannelser i vegger og murer. Kommunestyret har erklært en lokal unntakstilstand pga dette, men fødreale myndigheter ønsker foreløpig ikke å utrope en unntakstilstand som vil utløse økonomiske hjelpetiltak, noe som kommunen er mektig irritert over.

Sivilforsvaret opplyser at det er i 14 eldre skrøpelige hus som man har registrert sprekk dannelser. Historikken for området bakover i tid viser lignende tilstander av rumling under føttene til beboerene i området 2011-2012 og nå 2013.

Det er likevel en masse synsing og rykter som går i hele området og myndighetene har sine full hyre med å berolige alle de engstelige beboerene, som tror at dette er forvarsel på et «dommedags-skjelv» . Myndighetene forsikrer om at dette fenomenet er kjent mange ti-år bakover i tid spredt utover hele RN området, men at det er ingenting å være redde for. Det hele skyldes en del svakheter nede i jordskorpen i området og at man befinner seg langt inne på den tektoniske «platen» som RN befinner seg på.

 

images richter