Arkiv

Italia og USA satser på turismen i Natal pga VM-2014.

Italia og USA satser på turisme pga VM-2014.

Gründere som satser på turisme i Natal  har to spesiellt dedikaaerte valg blant de åtte som vil spille i Natal i 2014-VM og som er mest lovende ut når det gjelder å bringe utenlandske fans til staten RN. Spesiellt to kamper peker seg ut :  USA mot Ghana den 16.juni og særlig kampen den 24.juni Italia mot Uruguay på Arena das Dunas.

Amerikanerne har reservert flere billetter til kampen enn brassene har sier emdia. Italia er tidligere godt kjent med Natal som turistmål og vil få et nytt ekstra boom pga denne kampen mot Uruguay den 24.juni. Dette faktum har allerede gitt seg utslag i massive bestillinger av rom på hotellene i Natal, som gnir seg i hendene av denne utviklingen.

Verden kan igjennom VM-2014 igjen sette Natal på verdenskartet og nå gjelder det å få vist frem Natal fra sin beste side – ikke minst pga av ettermarkedet og sørge for at ikke Natal vandrer inn i glemme-boken på nytt etter VM. Data fra Ministry of tourism viser at flyten av utenlandske turister i staten RN har falt med 65,5% mellom 2006 vurdert opp imot 2012. Totalt så har antall utlendinger som besøker RN falt fra 117,688 i 2006 og til 40,488 i fjor. Fallet er nesten 27 ganger høyere enn i Ceará, hvor strømmen av gringos bare har falt tilbake 2,5 prosent i samme periode, og nesten fem ganger høyere enn i Pernambuco, som registrerte et fall på 15,1%. De to statene er de største konkurrentene til Rio Grande do Norte om å i tiltrekke seg turister i NordØst.

Unnskyldningen er imidlertid at nedgangen i Rio Grande do Norte, skyldes en refleksjon av den globale økonomiske krisen som nådde toppen i 2008 og stygt påvirket det viktige tilsiget av utenlandske turister til RN og Natal.

Ifølge en undersøkelse publisert i 2011 av departementet for turisme, er flyten av utlendinger til hovedstaden i RN forventet å stige til 109.8% under VM-2014, sammenlignet med antall utlendinger som besøkte RN i 2012. «Det amerikanske fotball-teamet spiller to ganger i NordØst, inkludert i Natal. Toppen av kransekaka blir likevel Italia mot Uruguay den 24.juni og denne gedigne muligheten til å spikre opp Natal på verdenskartet – må vi for all del ikke gå ifra oss, men bruke for alt den er verd sier turisme-kilder i RN til media.

Vi som «cooler`n» her på gjerdet vårt i en alltid opplagt morgensol, er fullstendig enige med disse turisme organisasjonene i RN offentlige som private >>> Nå gjelder det å smi mens jernet er hvitglødende, for da er stålet lettest å forme slik som vi vil ha det.

Nå åpner vi heller frokost kurven vår og satser på «minst 6 om dagen». (frukt altså – det går ann å fråtse til slike priser?)

Ha en trivelig kommende uke – kulden og mørketiden til tross. Jula er en riktig gledespreder midt oppe i alt det kalde og mørke?

bell05vm_2014_logo