Arkiv

Stygg henrettelse i Janduìs.

Med fire skudd fra en hagle cal.12 i magen og i hodet, så ble hjelpepleieren Marcelo Saldanha, 42 år gammel, henrettet og drept på åpen gate på ettermiddagen søndag (8) i Janduís som er en by og kommune som ligger 296 kilometer fra Natal i den vestre regionen av staten. Vitne rapporter at Marcelo hadde nettopp kommet til et Steakhouse i byen da en bil (Corolla) med fire menn om bord iført finnlandshetter stoppet nær ham. Iført masker, gikk to av dem ut og begynte å skyte mot  Marcelo som begynte å løpe vekk fra stedet, men ble innhentet og brutalt skutt ned og drept i en bakgate noen få meter unna.

Marcelo var en ungkar og bodde på en gård i do Cruz i Betlehem i Brejo kommune, på grensen mellom Rio Grande do Norte med Paraíba. Han hadde ingen fiender, mye godt likt av alle der han bodde alene på gården, han var ikke bevæpnet, eller ifølge med sikkerhetsvakter. Han var bror av en tidligere minister innen det  sosiale hjelpeapparatet; Nailka Saldanha  og som var kandidat til ordfører-vervet i Janduís til kommende valg.

De væpnede menn flyktet raskt via den gamle grusveien mot byen Caraúbas. Varslet om denne kriminelle handlingen, så ankom politiet til åstedet hvor kroppen lå, ikke før 30 min. senere, selv om stasjonen og selv om politistasjonen lå bare noen kvartaler unna. I skyting ble en av by-beboerne, som åpnet døren for å se hva som skjedde utenfor, truffet av hagl på vilstrå fra skytingen.

Marcelos kropp ble tatt til Itep Mossoró og nå utlevert på kvelden for en begravelse. Begravelsen vil være idag (9) kl. 09:00 på kirkegården av Janduís. Bare for et år og 10 måneder siden, så ble den tidligere varaordfører Walter van Heerden drept i våpen-strid under de samme forholdene som ved dette drapet.

Kriminalitet preger i øyeblikket State Council sin oversikt over menneskerettigheter som krenkes av grov vold i Natal for tiden. «RN klokken ringer stadig pga politiker dødsfall og har eksplodert enormt det siste året» sa rådet President, Marcos Medeiros, i et innlegg på Twitter, før kriminaliteten i Janduís. Når han sa følgende  på Twitter: «Det har værtr 13 dødsfall i RN siden fredag. Fire i Natal, to i Jandaíra, to i Alto do Rodrigues, to Ceará-Mirim og ett Açu, Nova Cruz og Serra do Mel «.

Vi som sitter her på gjerdet og lar morgensolen varme en skjelvende kropp på grunn av slik grufulllesning, kan ikke si annet enn hva våre brassevenner stadig uttrykker; Hold dere langt unna politiker-yrket og enda lenger unna narkotika miljøene i Natal. Å innvolvere seg på disse to frontene, er som å be om problemer og død og fordervels – det viser historikken oss mer enn tydelig dessverre!

Da tar vi heller å konsentrerer oss om frokost-kurven vår og da særlig om en diger vannmelon som lover en diger bit på hver – smask!