Arkiv

Bensinstasjoner bøtlagte i Natal.

Pristilsynet PROCON/RN har anmeldt og bøtelagt seks bensinstasjoner i Natal, pga en ulovlig økning  i prisene på bensin som selges hos stasjonene. Ifølge koordinator for forbruker beskyttelse byrået, Ney Lopes Júnior, så la bensinstasjonene til mer enn 9% for en liter bensin i hovedstaden, da den gjennomsnittlige prisstigningen i landet lå på 2,8%.

Ifølge ham, har seks av stasjonene vært mål for overvåking om prisene økte med mer enn 2% etter prisøkningen annonsert av Petrobras, ut fra sine raffinerier, i løpet av de siste 30 dagene. Staten (Petrobras) har økt prisen med 4% for bensin og 8% for diesel.

Ney Lopes Júnior innrømmet at prisen ikke kan styres av pristilsynet  Procon/RN, men understreket at kostnader som grovt øvker, smertefullt  priser for forbruker forsvarer anmeldelsen. «Prisøkningen av bensinstasjonene i Natal er motbydelig, sier han til media. Det faktum at Petrobras øker prisen med 4% per liter bensin ut til distributører betyr ikke at også bensinstasjonene kan gjøre det samme?. De kunne høyst øke med maksimalt 2%, siden andre faktorer også innvirker på prisene på bensin ut fra stasjonene.

Koordinator for Procon sa også at han hadde funnet bevis for en kartellet formasjonen i Natal. «Nesten 90% av de undersøkte stasjoner har samme pris ut til forbruker. Det er egentlig rart, fordi ingen stasjoner har nøyaktig samme typer av avgifter og driftskostnader, så pristilsynet vil innkalle disse 90% på teppet for å høre begrunnelsen til så like priser.

 

Procon/RN opplyser at bøtene stort sett er utstedt til stasjoner i de sørlige og østlige områdene av byen, men vi skal fortsette undersøkelsen videre med stasjoner i nordlige og vestlige områder, la han til og sener i uken også i Mossorò.

Avisen Tribuna do Norte ba eierene av disse bensinstasjonene om dokumentasjon for at en slik høy prisstigning var reell, men fikk til svar at dette var konfidensielle opplysninger og skulle ikke ut i media.

Ja  ja, vi som sitter behagelig på gjerdet vårt og slikker morgensol, har likevel en følelse om at det er ugler i mosen (jungelen?) når det gjelder bensinprisene i Natal og det har også tidligere undersøkelser om kartell-virksomhet i Natal, vist oss før.

Men nå skal frokostkurven til pers og det går rykter her på gjerdet om at den i tillegg inneholder en liten forsmak på julebaksten?  nam-nam!

133810Her har dere bensinprisene!