Arkiv

Vandaler stjeler juledekorasjonene i Natal.

Julepynt i hovedstaden i RN har vært målet for hærverk og tyveri. Informasjonen fra SEMSUR går ut på at i Natal, så har det vært hærverk og tyverier av julepynt lanhs avenida Engenheiro Roberto Freire, i Ponta Negra området og treet på nordsiden av byen. (Zona Norte)

Jern-juletre strukturen som ble satt sammen på Panato torget i den nordlige sonen, falt overende de første timene av mandag morgen (9). Metall-strukturen på 60 meters høyde, gikk i bakken da noen hadde løsnet boltene i basen på jern-treet og den 60 meter høye dekorasjonen deiset i bakken, heldigvis uten at noen ble skadet, men byen frykter at nye tyverier av selve den dyre pynten kan bli stjålet på nytt, slik som det andre treet, på 18 meters høyde, som vil være reist rundt ginásio Nélio Dias.

Allerede lang Avenue ingeniør Roberto Freire og Salgado Filho var det handlinger av vandalene. Ifølge Semsur, ble 20 reflekser og mer enn 15 dekorative stykker stjålet mellom Hermes da Fonseca og BR-101 av de kriminelle som også stjal  over 300 meter med kabler. Langs Ingeniør Roberto Freire, ble også 110 meter kabler stjålet, i tillegg så ble 130 m med LED pybtede kabler stjålet langs strandpromenaden på Ponta Negra. Dette tapet beløpeer seg på  minst R $ 85,600.00

«Denne typen i tillegg til skader/tyverier av offentlige dekorasjoner, har nå dessverre forsinket arbeidet med avslutning av julepynt-oppsetningen. En annen skadelig faktor er at tyveriene forårsaker strømbrudd som legger deler av byen i mørke, sa lederen for SEMSUR i Natal, Ashu Babu.

Disse tyverien som allerede er kommet opp i en verdi av 85.000 reals, er ekstra leit for byens befolkning pga at disse stedene ikke fikk beholde sine flotte dekorasjoneri sitt nabolag, men nå må ta til takke med gamle slitte tidligere dekorasjoner, da myndighetene ikke har budsjetter som kan dekke slike store tap og pga at innstallatøren ikke rekker å skaffe nye fra fabrikken.

Vi vet neimen ikke om vi skal le eller gråte av slik oppførsel – dette er jo ikke noe som kan selges til tredjepart for det vil kunne lett bli oppdaget. Man får vel skrive det av på ren «ødeleggelses-lyst»?

133821