Arkiv

Navnet på den nye flyplassen er endelig godkjent.

Det brasianske Senatet i Plenum (Brasilia), har endelig godkjent navnet på den nye flyplassen.

Mens Senatet igår var samlet til Plenumsmøte (alle senatorene tilstede), så vedtok Seenatet enstemmig at navnet på den nye flyplassen skal være;  «Guvernør Aluízio Alves». Den nye internasjonale flyplassen i São Gonçalo do Amarante, som er under bygging i Rio Grande do Norte med innvielses varsel for April 2014. Som allerede er godkjent  av deputertkammeret, også der enstemmig, så var prosjektets navn nå videresendt til Planalto palasset til godkjennelse av President Dilma Rousseff.  Inframerica, som bygger den nye flyplassen og skal drive denne, er det samme selskapet som driver den internasjonale flyplassen i Brasilia Juscelino Kubitscheck .

Den nye flyplassen som ligger i den lille byen São Gonçalo do Amarante vil har evnen å motta 4 millioner passasjerer i året.

På det nåværende stadiet av arbeidet, er mobilisert omlag 1.300 arbeidere. Ved ferdigstillelse, så vil den nye passasjer terminalen bli på 40 tusen kvadratmeter, med en 1.500 parkeringsplasser.

I begynnelsen av operasjoner i April neste år er prognosen for Inframérica at flyplassen vil kunne ha en kapasitet til å motta opp til 10 fly samtidig, med en første passasjermengde på 4 millioner passasjerer per år og som suksessivt øker til å nå 6,2 millioner i 2024 og til 11 millioner i 2038. Allerede i det første året, så blir 10 passasjer service skranker i drift og fem bagasje karuseller. Nå er ikke dette noen voldsom kapasitet, men tross alt mye bedre enn gamle Augusto Severo.

Vi som stri-koser oss her på gjerdet vårt i en behagelig morgensol, må si som våre brasse-venner at de ikke helt tror på dette med en full åpning i april 2014 – det har jo tross alt tatt 16 år til nå å bygge denne nye flyplassen. «Vi skal tro på det – når vi kan ta på den» er utsagnet der i gården.

Nå skal frokostkurven til pers, for det går rykter her på gjerdet at den idag inneholder smaksprøver på lokal hjemmebakst, noe som gir en ekstra spiss på sjulestemningen, nå i disse adventstider?

133929