Arkiv

Biltyveriene bare vokser og vokser i Natal.

I de siste tre årene, har biltyverier i Natal/RN økt med 40%. I 2010, var det 2,068 kjøretøyer som var blitt stjålet og til November i år, er antallet hoppet opp til 2,888. På den annen side, så har antallet oppklarte tyverier av kjøretøy økt med 49% og det gjennomsnittlige daglige tyveri-nivået  eller innbrudd i bilene, i 2013 holdt seg på samme nivå som i fjor: ca.8 stk. For å unngå ytterligere tap, så investerer nå befolkningen i mer bil sikkerhet. Bil forsikring og installasjon av bil-alarmer er de vanligste løsningene mot slike kriminelle handlinger fra  banditter.

Sist tirsdag så ble en 22 år gammel student – hun foretrekker ikke å avsløre sin identitet fordi hun er fremdeles i en tilstand av sjokk og frykter gjengjeldelse fra bandittene – ble et nytt offer for skurkene.

Rundt 16:00 når jeg parkerte bilen foran en venns hus i nærheten av Cidade Satélite området, så jeg at tre menn nærmet seg bilen. To av dem var bevæpnet og ropte at dette var et ran. «Alt skjedde så raskt og jeg stod sammen med to venner da det hele skjedde. Handlingen var meget rask og  mennene tok bilen (modell VW Gol hvit), vesker og andre verdi-objekter fra alle ofrene.

Kjøretøyet som er mest  foretrukket av banditter er Fiat Uno, VW Gol og Palio. Og bydelene som mest rammet er Lagoa Nova, Alecrim, Candelária og Nossa Senhora da Apresentação. Parnamirim er også en som er ofte rammet. Grunnen til at disse bilene rammes så ofte, er fordi at de er så vanlige og derfor annonyme og har lav annenhånds verdi. For ekspertene sier at slike biler blir mer målrettet fordi de er populære biler og har lav annenhåndsverdi.

Kjøp aldri biler av private eller av suspekte firmaer til priser som er latterlig lave, det indikerer ofte at det er ugler i mosen. Samtidig så er det også vanlig at «papirene» ikke er helt ferdige enda» og at du skal få dem siden – det får du aldri! Andre leveres med falske papirer og i Brasil er heleren like god som stjeleren og du kan bli straffet for å inneha en stjålet bil med falske papirer faktisk. Mange biler blir totalt slaktet og solgt som deler i et illegalt dele-marked som ofte strekker seg ut over flere stater og dette gjør saken nesten umulig for myndighetene og politiet.

Politi har funnet igjen 1,454 kjøretøyer og MP anbefaler mer fleksibilitet i undersøkelsene.