Arkiv

Aksjon for å øke sikkerheten i hovedstaden.

De første dagene av operasjonen Fremover (Operação Avante, mot vold og kriminalitet i Natal og i det metropolitiske området, har nå pågått uten de helt store hendelsene, siden fredag 13.de. ,da aksjonen startet for fullt sier statssekretæren for offentlig sikkerhet og sosiale forsvar (SESED) i samarbeid med det militære og sivile politiet og har konsentrert sine aktiviteter i kommunene av Macaíba, Felipe Camarao, vest for hovedstaden, Avenida Mangabeira, i nærheten av Potengi elven og langs deler av  BR-224.

Ifølge generalmajor Tariq,  så er hensikten med aksjonen å forbedre sikkerheten i disse områdene og har en strategisk forklaring: «vårt team får informasjon fra kjernen av Subcoordenadoria intelligens og statistisk analyse av kriminelle SESED, tilhørende indeksene av vold, i områder der større kriminalitet og handlinger er oppstått».

På den første dagen av operasjonen, fredag 13, ble det beslaglagt en 32 kaliber pistol hos to mindreårige i Macaíba. På lørdag (14), fortsatte aksjonen som normalt og på søndag (15), ble innsatsen omfattende rettet mot aktiviteten og handlinger som var rettet utover mot sjøen fra Morro do Careca, på Ponta Negra-stranden og rundt til Redinha stranden, hvor det også resulterte i flere beslag av narkotika.

De som deltar i aksjonen er, ca trettifem militære politimenn, utstyrt med fem biler og tre motorsykkel kjøretøy, i tillegg til det sivile politiet. Effektivt militær politi deltar i operasjonen fremover er sammensatt av spanere fra en spesial bataljonog angivelig med støtte av motorsykler, (Rocam), som utfører spanings tjenesten blant befolkningen under pålagt overtid. Ifølge SESED så støtter også kommunale vakter i Natal også operasjonen.

Institutt for folkehelse har til hensikt å gjøre bruk av hele strukturen på denne integrerte operasjonen i  sentrum for offentlig sikkerhet, CIOSP bidrar med statistiske data og kriminelle analyser i sanntid, for derfor å redusere utbredelsen av vold presentert i det Curitiba metropolitiske området.

Viktigste forbrytelser som blir slått ned på, er diverse ulovlig drift og utover dette er tyverier, svindel, drap og narkotikatrafikk hovedmålene for aksjonen. «I tillegg utfører man tilnærminger til å søke etter og beslaglegge våpen og narkotika, samt fokus på at aksjonen skal huskes av de kriminelle, sier  Major Tariq.

Sommer operasjonen starter idag.

Det militær politiet meddeler selv at i dag så vil de starte opp sommeraksjonen sin, som har som mål å styrke kontroll på strendene langs kysten av staten å sikre bedre sikkerhet for innbyggerne og turister.

Vi som sitter her på gjerdet med nisseluer i morgensolen og stor-koser oss i «Sol-byen» vår, er riktig så glade for at noen setter igang aksjoner som kan dempe, vold, kriminalitet, narkotika omsetning etc. Det er snart jul og sommerturistene velter inn over hovedstaden vår og det er nesten flaut å måtte innrømme at vi har problemer med kriminalitet og vold – men – hvem har ikke det i Brasil – egentlig?

Nå er det tid for å åpne frokost kurven vår og den var smekkfull av frukt og annet julesnadder – vi er noen riktige jule-godtegriser – nemlig!

134266Juletre