Arkiv

Petrobras melder om et oppløftende olje-funn offshore RN.

Petrobras meldte igår kveld om en oppdagelse av en opphopning av olje i konsesjon/blokk  BM-POT-17, første dypvanns brønn som er boret Potiguar bassenget utenfor kysten av RN. Ifølge opplysningene så ble funnet gjort under boringen av brønnen 1-BRS-A-1205-RNS (1-RNS-158), uformelt kjent som Pitu, i et dyp på 1,731 meter og ligger ca 55 km utenfor kysten av Rio Grande do Norte.

Ifølge den statlige operatøren Petrobras, fant man en rekke flytende petroleum i funnet ved hjelp av profiler og prøver av væske som ble sjekket ved  laboratorie-analyser. Brønnen blir fortsatt boret videre til et dyp på 4,197 meter og boringen kan også ville fortsette helt ned til 5,028 meter.

Petrobras er operatør av konsesjonen BM-POT-17, med 80% deltakelse i konsortiet sammen med selskapet Petrogal Brasil, som har 20%. Verdiene av funnet vil kunne bli fordelt som 40% til Petrobras, 40%  til BP-Brasil og 20% til Petrogral.

«Konsortiet vil fortsette boringen for å fullføre den planlagte dybden på boringen, dette for å få en full oversikt over funnet størrelse. Funnet føyer seg pent inn i rekken av såkalte «Pre-Salt» funn. Myndighetene sier til media at dette kan være meget gode nyheter for RN og til sårt tiltrengte midler som RN staten trenger for å komme seg på bena igjen etter store tørkeproblemer og bortfall av turister og stor arbeidsløshet.

130647

bell05