Arkiv

Svindel for over 400 mill. avdekket i Mossorò/RN

Vi tar bare med i farten at det føderale politiet har avdekket svindel og korrupsjon for over 400 mill. reals iMossorò (den nest største byen i RN).

Det føderale Mossoró-RN politiet, har i forbindelse med sin pågående «operasjon salt» avdekket en hel masse med snusk, hvitvasking og økonomisk kriminalitet så langt i år. Særlig visse entrpenører utmerker seg i så måte som;  Edvaldo Fagundes de Albuquerque.

PFP har avslørt rystende forhold innen RN staten og hvor man oppretter strå-selskaper som i virkeligheten bare er luft, men som gir muligheter til å svindle staten for ti-talls millioner reals for hvert luftslott.

Ifølge PF så er det tilskrevet at slik «svindel business» satt i scene av kriminelle gruppe dreier seg om mer enn R $ 400 millioner, et tall som kan overskrides etter en mer nøye analyse av dokumenter beslaglagt i hovedkvarteret til div. selskaper og personer involvert. I alt 88 politifolk deltok i operasjonen, fra det føderale politiet.

Fortsatt ifølge PFP er det 37 selskaper som ble undersøkt og det ble fullført 21 ransakingsordrer og beslag, beordret av  føderale domstol av Mossoró/RN, i Justis Dep. av Rio Grande do Norte, Paraíba, Ceará og Pernambuco. Operasjonsnavnet Salt, er sal på portugisisk som henspeiler på skuespill talentene innen de kriminelle organene.

I løpet av operasjonen så ble det til nå beslaglagt R $ 47 tusen i kontanter, smykker, luksusbiler, helikoptre, og våpen og mange falske dokumenter, som følge av de 23 ransakingsordrer og beslag hos de forskjellige skurkene i flere store byer i NordØst som i;RN, Pernambuco, Paraíba og Ceará.

Representantene for det føderale politiet er sparsomme med opplysninger men nevner at f.eks. i  Mossoró, er det beslaglagt to luksusbiler. Fire andre luksusbiler ble tatt  i andre byer. Et Helikopter ble beslaglagt i Natal. I huset til en forretningsmann i Mossoró, så fant agentene ingenting. Men så oppdaget de at han også hadde en annen leilighet i sentrum av Mossorò som de også fikk en ransakelsesordre for og bingo: der fant man hele R $ 47 millioner med ulovlige penger som ble beslaglagt.

Ved flere av ransakingene ble det beslaglagt flere kraftige våpen som jakt-rifler og militære håndvåpen med en masse tilhørende ammunisjon.

Ifølge informasjonen på en pressekonferanse gitt av PF, MPF og IRS tirsdag 17, overstiger gjelden til en forretningsmann alene nå over 430 millioner reals til staten. Penger som staten har meget god bruk for innen sikkerhet, helse etc.

Tall

R $ 400 millioner er det omtrentlige beløpet av svindel, ifølge beregninger av føderale politiet og føderale skattemyndigheter.

$ 47 millioner var verdien, i penger/kontanter, beslaglagt hos Edvaldo selskapet.

37 suspekte selskaper i en såkalt «appelsin- bransjener», ble undersøkt og overvåket i seks måneder, før det føderale politiet og skattemyndighetene slo til.

Vi som sitter her på det fredelige gjerdet vårt i den trivelige morgensolen, har sett igjennom forkost-kurven vår og ikke oppdaget en eneste appelsin som er ulovlig. Men vi må også si oss meget tilfredse med at myndighetene ruller opp flere av disse økonomiske skurkene – ikke minst når man tar i betraktning at RN er den fattigste staten i Brasil?

Godt jobbet!