Arkiv

Turistene er fornøyde med Natal og anbefaler videre til venner og kjente.

Turister er fornøyde og anbefaler Natal til venner og kjente.

Mer enn 97% av turistene som besøker Natal er fornøyd med Natal-turen og de fleste har til hensikt å komme tilbake til byen ved en annen anledning. I tillegg til en personlig godkjenning byen, så anbefaler de besøkende destinasjonen til venner og familie som ønsker å reise på en fin ferie. Dataene er fra en undersøkelse som ble bestilt av Brazilian Association og industri av hoteller i Rio Grande do Norte (ABIH-RN) og ble offentliggjort igår.

Presidenten i foreningen, Habib Chalita, så avslører tallene; «til tross for manglende infrastruktur og endel stygg lesning i media, så viser undersøkelsen at turistene begynner å innse positive endringer i byen. «Dataene viser at turistene ikke akkurat blir blendet av en by med en markert evne til rengjøring, belysning og endel søppel rundt omkring, men som likevel krever en positiv omtale, sammenlignet med tidligere undersøkelser

Undersøkelsen ble gjennomført mellom 20 og 25 November og 300 turister ble hørt i ulike deler av byen. Bare besøkende som var minst tre dager i Natal ble intervjuet. Ifølge direktør for konsul Research-organ som har ansvaret for innsamling av data, apostelen Paulo de Tarso, brukte man et filter slik at dataene viser at turist som gikk til restauranter og gjorde andre turer innom selve hovedstaden.  «Med tre eller fire dagers besøk, ble turist som har gått til en restaurant, og  ruslet ut på egen hånd. Vi ønsket å vite hvordan dette kom til å slå ut vedrørende våre turistattraksjoner, «forklarte han.

Tarso understreker at undersøkelsen ble brukt som en betydelig pekefinger for administrative problemer både i kommunale omfanget som stat. «Den nåværende administrasjonen kan fortsatt kunne forbedre situasjonen i byen, sammenlignet med den forrige administrasjon. Staten regjeringen har også problemer. Alt dette gjenspeiler at utviklingen av byen, hovedsakelig går på dårlig infrastruktur og mangel på støtte til turisme «, blir det sagt.

Til tross for vanskelighetene og mangelen på bymiljøer og å få turistene til å besøke strandpromenaden på Ponta Negra, så var turistene som kommer hit til Natal, stort sett fornøyd med turen. Undersøkelsen viser at at 97.67% av de forespurte , uttalte at de fortsetter med å reise hit til Natal, når man skal velge en destinasjon. Bare 2% sa de skulle ha valgt en annen by og 0,33% svarte ikke.

Jungeltelegrafens reklame kanal er det momentet som trekker flest turister hit til hovedstaden i RN.

I tillegg vil 90.67% gå tilbake til byen i en annen sammenheng og bare 3.67% sier ikke ønsker å gå komme tilbake, 4.33% var i tvil og 1,33% ville ikke svare.

Undersøkelsen spurte turisten om hvem som har ansvar for å transformere Natal til et enda bedre turist-sted og de fleste (38,7%) hevder at alle (selskap) er ansvarlige. 23.3%, mente ansvaret lå hos Rådhuset, 21,3% mente at  turist sektoren sammen medforretningsmenn var ansvarlig og 14.3%  mente at staten og regjeringen utvilsomt var ansvarlige.

Vi som nyter før-juls tiden her på gjerdet vårt i en flott morgensol og 29c, er meget tilfredse at trenden peker oppover på nytt for Natal som en turistmagnet – slik den engang var.

Men, nå kan ikke frokost-kurven vente stort lenger – tips sier at endel forsmak på julemat er noe av innholdet idag, i tillegg til masse god frukt og godt drikke da selvfølgelig!

 

bell01134375