Arkiv

Kalde føtter ved den nye flyplassen?

Begynner noen å få kalde føtter angående tilgangen til den nye flyplassen?

Regjeringen garanterer nå at tilgangsveien(e) til den nye flyplassen vil bli ferdigstillt til den forventede åpningen i april. Selv uten frigivelsen av midlene fra finansiert av Caixa Economica Federale, garanterer staten og regjeringen kontinuiteten ved arbeidene for en tilgang til den nye flyplassen Guvernør Aluízio Alves, i São Gonçalo do Amarante og sikrer dette gjennom å stille egne resurser til rådighet om dette skulle bli nødvendig. Utstyr budsjettet er på R $ 73 millioner, men regjeringen venter fortsatt på frigivelsen av midlene fra bankenes sikringsfond. Slike byråkratiske hindringer vil kunne  sette i fare hele fremdriften ved dette arbeidet.

Demis Roussos ved EIT, opplyser at man arbeider på 3 steder, med mere enn 150 arbeidere i sving. Regjeringen kunngjorde at fullføring av den nordlige strekningen/ankomsten er planlagt for mars og den sørlige inngangen i mai 2014.

Tjenesten som er ansvar for EIT prosjektering, med en runner-up i budgivning som ble holdt i 2009. Selskapet bekrefter forsinkelse i finansielle ressursallokeringer, men opererer likevel med en garanti for betalingen.

Finansiering avtale med Caixa Economica føderale ble undertegnet 1 April 2013 og arbeidene begynte i August. Selv om undertegnet finansiering, brukte ikke det ennå. Guvernør Rosalbaciarlini avslører at han har hatt problemer med EU for utgivelsen av Ressursbelegg.

 

Bare en detalj egentlig, men Finans Dep. gir en tilgang til ekstra resurser om midlene fra bankene blir ytterligere forsinket, så får tjenesten av  statens egne penger. «Vi har ressurser i kontanter slik at vi kan gi garanti for at utbyggingen/ferdigstillesen  av rullebanen (asfalt top-coat) av disse». Hun anslår at R $ 7 millioner vil være nødvendig for dette viktige momentet skal bli ferdig.

Access-prosjektet på veinettet mot flyplassen,  forutser byggingen av 33,7 kilometer med ny vei som forbinder flyplassen til den dupliserte BR-406 i nord og tilgang til BR-304 i Sør. Direktør for Institutt for veier og prosjektering, Demetrius Torres, forsikrer at forsinkelsen av pass-through ikke har endret tempoet og fremgang i arbeidsplanen og at tidsfristene skal garantert holdes. Fristen for ferdigstillelse i Nord vil være i mars og Sør i mai, 2014.

Vi som sitter her på gjerdet vårt og dingler med bena våre i det nydelige morgenværet i Solskinnsbyene vår, vi likevel ta et forbehold slik som våre brasse-venner og si; Vi skal tro på det – når vi kan ta (kjøre) på det! Hi hi.

Men nå begynner man å bli utålmodeige her, med hensyn til hva den store frokost-kurven kan inneholde for noe spennende idag. Innholdet har blitt stadig mere intressant for hver dag vi nærmer oss jul – men det skulle bare mangle – sånn er det bare!

julelys