Arkiv

Nautisk turisme øker sterkt i Brasil – men ikke i Natal.

Nautiske turisme, er et sterkt spirende markedet i Brasil, men minst i Natal.

 

Trenger vi en marina i Natal? Overalt ellers i verden, er følgene av slike prosjekter, synonymt med fremgang. Men, i Natalområdet så blir slike prosjekter avvist og sett på som inngrep i naturen dessverre.

Cruise som øker langs Atlanterhavskysten, båter og seilbåter på elver, innsjøer og naturlige og kunstige dammer. Brasilianske nautiske turisme er inne i  en blomstrende aktivitet og må stadig erobre/alokere mer plass for denne næringen etterhvert som denne typen av turisme bare vil øke i de neste ti-årene fremover.

Med tanke på den fremtidige etterspørsel, har departementet for turisme allerede investert R $ 570 millioner i strukturering og re kvalifisering av attraksjoner og turisme og fritidskomplekser som gir nytt liv til waterfronts, elver og innsjøer i landet.

Det er imidlertid ingen mangel på design av marinaer i Natal. Blant prosjektene som allerede er foreslått av departementet for turisme, er prosjektforslaget om revitalisering av kanten av Praia Forte, samt andre foreslåtte marina-prosjekter som har kommet og gått i Natal-området.

Mye av turistaktiviteter i Brasil er utført på vannspeil, for eksempel innsjøer, elver, strender og i spa-byene.

For å oppmuntre brasilianske og utenlandske reisende til å nyte åtte tusen kilometer av kysten og omtrent 35 tusen km. av vassdrag som er farbare internt i Brasil, har departementet for turisme nylig  lansert et hefte med tips om reisemål og attraksjonene innen nautiske turisme (Portuguese-spansk og portugisisk versjoner-engelsk). Turister som satser på turer i egne båter kan velge og definere disse skriptene med støtte fra en manuell service..

Brasil har den tredje største posisjonen blant landene med størst potensial for utnyttelse av interne farbare farvann og etterhvert blir å anse som en av de største cruise skip markedene i verden.

Den viktigste havnene for å motta store skip er i Santos (SP) og Rio de Janeiro. Men det er også rimelig god havner i Fortaleza, Fernando de Noronha, Recife, Maceió, Salvador, Ilhéus, seier, Búzios (Rio de Janeiro), Cabo Frio (RJ), Angra dos Reis (RJ), Paraty (RJ), Ilhabela, Ilha Grande (RJ), São Francisco do Sul (SC), Porto Belo (SC) og Rio Grande (RS), i tillegg til Natal, selvfølgelig.

Ifølge studien som viser  at turister er en økende  profil av eventyr og økoturisme i Brasil og i 2010, så var av hver 10 turist  som reiser gjennom Brasil, hele fem interessert i fritids aktiviteter/turisme i forbindelse  med vann (hav, elver og fosser).

Brasil eier en flåte av litt over 70 tusen småbåter på over 16 meter, som inkluderer båter, seilbåter og yachts. På spørsmål om infrastruktur og tjenester er det ca 400 nautiske støtte steder i 19 brasilianske stater. Fortsatt innen området for nautiske tjenester,finnar man er 445 produsenter av utstyr og tilbehør, samt spesialiserte forhandlere, 84 23 tjenesteleverandører og 12 importører som er aktuelle/aktive innenfor næringen

Blue flag-programmet, som er veldig populært i Europa, kom til Brasil i 2009. Formålet er å skape evaluerings parameterne for strender og marinaer for turister som søker områder med fremragende kvalitet på vann og miljø, samt utdanningsinitiativer.

Med blått flagg og seier mot internasjonal synlighet i miljømessige sektor samler målets attributter som skiller seg ut på reisemarkedet. Er over hele verden, mer enn 3.650 blåe flagg som er heist.

Nå gjelder det bare for Natal å få ut fingeren og så snart som mulig kaste seg på dette toget før det forlater stasjonen og tar av for alvor. Her ligger det uante muligheter for store innkomster for staten RN og ikke minst; mange nye arbeidsplasser? Men, kjenner vi de sirumpede politikerene oppe i Rådhuset – så blir vi nok akterutseilt fra denne gyldne muligheten også?

Vi her som sitter på gjerdet vårt og formelig nyter morgensolen i Solskinnsbyen Natal, har flere ganger gitt uttrykk for at vi etterlyser et initiativ fra myndighetene på det maritime området. Det virker nesten som om de er for lite intelligente til å ta inn over seg alle mulighetene som ligger og formelig skvalper langs strendene våre og som bare venter på å bli utnyttet? Vi får håpe at noen politikere våkner snart og kan legge to pinner i kors – om ikke annet?

Alle skuler bort på frokostkurven, som er usedvanlig tung idag og sikkert inneholder en masse julemat som skal fortæres her på gjerde-kanten? Selv om den inneholder alt for mange kalorier mere enn vi har godt av – så – tar vi bare og lager noen ekstra slankende nyttårs-forsetter som en kompensasjon?  Hi hi!

Vi ønsker alle en fortsatt riktig god jul og rom-jul, enten dere er i Solskinnsbyen eller sitter i en kø for kolonnekjøring over Hardangervidda! – midt i snøføyka!

marina-de-natal-300x190