Arkiv

To nye innspill om åpningen av den nye stadion Arena das Dunas.

Tonye  innspill vedrørende  innvielsen av Arena das Dunas for 26 januar.

Arena das Dunas stadion vil definitivt bli innviet den 26 januar når det vil bli avholdt to runder av  separatemesterskap. Dette gjelder klubbene America og ABC som skal spille Cup-kamp – Nordeste mens ABC og Alecrim vil spille en match gyldig for mesterskapet i Brasil. Før dette skjer, så vil andre ting også skje på den nye stadion. Blant annet så skal den siste testen av lys og lyd bli enedlig foretatt 31.desmber og innen den 23 januar skal en siste finpuss av arbeidene utføres. Besøket til president Dilma Rousseff er endelig ikke spikret, men dette vil skje mellom 10 og 20 januar.

Disse siste opplysningene ble røpet av guvernør Rosalba Ciarlini kunngjort i går under en tale/pressekonferanse til media i går morges av guvernøren, som ble holdt inne på stadion. Før hun  snakket med reportere, besøkte guvernøren noen sektorer inne på  Arenaen, som  garderober, mixed media center-området og hytter som er nesten klar til bruk de bare mangler noen detaljer som møbler og andre objekter. «Vi vil oppfylle vår forpliktelse til å levere Arena på dag 31. Vi hadde vanskeligheter,  pga at vi måtte endre det opprinnelige prosjektet litt.

Guvernøren ble ledsaget av innehaveren av spesielle sekretariatet for saker knyttet til 2014-VM (Secopa), Demetrius Torres; innehaveren av statssekretæren for sport og fritid (SEEL), José Mabinty Bastos og direktør Consortium Arena das Dunas, Charles Macdonald. Direktøren forsikret at sport square sertifikatet vil bli utstedt på dagen 31, men utelukket ikke muligheten at ikke at noe må  fullføres etter denne dato. «Vi vil alle gå for den 31, men sier likevel at noen oppgaver på forsiden og i det eksterne området ikke er helt og fullt endelige ferdig, sahan.
I henhold til sekretæren, vil fra kl. 22:00 på dag 31, alle lysene på stadion lyse. Samtidig aktiveres de store skjermer og lydanlegget.

Guvernør Rosalbaciarlini opplyste at hun fortsatt venter på bekreftelse fra presidentpalasset om datoen for president Dilma Rousseff sitt besøk.

Stoler

Planlagt for i morgen, skal arbeidet med montering av de mobile stolene på stadion utføres. Arenaen skal likevel leveres på dag 31, uten de 11,744 nye ekstra setene som vil øke kapasiteten for de 42 tusen tilskuerene under VM.

ARENA KALENDER for innvielsen av den Arena das Dunas;

 

Dag 31/12-siste test lyssetting og andre systemer

Dagen 23/01-Arbeiderpartiet OAS og feiring for familier, med en hyllest til de ansatte arbeiderene.

Dag 26/01-åpning med dobbeltkamp-spill: Amerika (RN) x Confianca (SE) (hvis-Copa skal avgjøres i  NordØst)

ABC x Alecrim i  Potiguar-mesterskapet.

Besøk av President Dilma Rousseff som finner sted mellom 10 og 20 januar.

Og vi kan ikke si annet enn at vi gleder oss storartet til å se herligheten fra innsiden?

 

134642Guvernøren beundrer den nye stadion: Arena das Dunas på innsiden!