Arkiv

Føderale myndigheter frigjør midlene til den nye flyplassen etc.

Den Føderale Union (Brasilia) frigir ressurserene til veiene til den nye flyplassen gov Aluízio Alves
Ressurser øremerket for arbeidet med veitilførselene og tilgang til den nye flyplassen guvernør Aluízio Alves, i São Gonçalo do Amarante, er nå garantert. Denne  kontrakten mellom Unionen, staten regjeringen og investeringsbanken Caixa Economica føderal, tilfører nå R $ 60,000,000 for det manglende arbeidet og  ble publisert i går i Diario Oficial da União (GI – den offisielle statsavisen)). Dette løser også problemet med kontrakt inngått mellom de samme partene for arbeidene til restrukturering av Avenida Engenheiro Roberto Freire, som har en finansiering på R $ 174 mill.

Verdiene for begge kontrakter har lenge vagt en ekstra bekymring om disse verdiene ville bli frigitt i tide, siden de ble lovet i 2010, gjennom vekst akselerasjons programmet (PAC), forklarte utenriksminister i infrastruktur, Katia Pinto. «Verdiene gitt av PAC var for lavt for gjennomføring av arbeidene og i September 2011 så måtte vi reforhandle. I mars 2012 så ble dette validert på nytt, sier han.

Arbeidene med veiene til flyplasses tilgang, er koordinert gjennom Department om motorveier (DER/RN) og har utestående arbeid for R $ 73 millioner, der R $ 13 millioner allerede overføres via Cap. Andre delen på R $ 60 millioner er en del av det såkalte kolleger for finans og vekst akselerasjon programmet (CPAC).

GI bringer nå selv denne publikasjonen om garantier signert av unionen mellom staten regjeringen og finansieringsbanken i Brasil.

Tilgangene til flyplassen er to prosjekter som forutser byggingen av 33, 7 km med ny vei og som kobler flyplassen til den dupliserte motorveien BR-406 i nord og tilgang til motorveien BR-304 Sørlig tilgang. Nordtrasèn blir ferdig  i mars og Sør trasèn engang senere i 2014.

På tre fronter arbeider prosjektet mot ferdigstillelsen, med mer enn 150 arbeidere. Noen utdrag av veien er inne i utgravingsfasene allerede. I Nord mangler adkomstveien, på strekningen nærmest flyplassen, bare 800 meter av veien før den er ferdig og klar for asfaltering etc. En intensivering av arbeidet er idag satt igang i nord.

På den andre sørlige adkomstveien, opererer selskapet ute i jordvoller og avskoging og ca. 30 mann jobber sammen med  åtte bull-dozers med å utføre/veksle mellom tunge og lette nivå av utstyr/prosjekt.

Roberto Freire

Med utgivelsen av ressurser for restrukturering av Engenheiro Roberto Freire, sier sekretær for infrastruktur, Katia Pinto, mener at det er mulig å starte i mai og frem mot slutten av 2014, med de første endringene på måter som vil tjene som en bypass rundt arbeidene ved  Roberto Freire. Dette signaliserer at man må arbeide i tre måneder og deretter, etter VM kan selve hoved arbeidet ta til.

«Alt avhenger av ferdigstillelse av miljøstudier og frigjøringen av installasjons lisensen,» sa Katia Pinto. Lisenser skal være utstedt av kommunale miljøet og urbanisme (SEMURB) og Institutt for bærekraftig utvikling og miljø (IDEMA).

Den totale prisen på tilbudet mottatt fra firmaet  Galvão Engenharia s, vinnende bud, ble på hele R $ 259,89 millioner. Prosjektet forutser restrukturering av 4 km motorvei frem til  viadukten ved Ponta Negra-stranden ved Tibau Avenue, nær håndverkermarkedet. De gjeldende seks kjørefelt vil bli utvidet til tolv i noen km av strekningen og resten med seks slik som nå. I prosjektet ligger det også en fil kun for offentlig transport og sykkel stier, bedre tilgjengelighet og landskapsarbeid gjennom hele det ombygde området og omstrukturering for de gående i området.

Vi her på gjerdet vårt, midt i en strålende morgensol, ser også frem mot at disse tingene blir ferdig endret og kommer på plass i trafikk kaoset i Natal, men hva med resten av alle de problemene i hovedstaden som omfatter trafikk/kø/rushtid?

Vel vi får bare håpe på at man etterhvert forstår at det nytter dårlig å bare skyve disse problemene foran seg, mens antall biler i Natal bare øker med en foruroligende fart?

Men la julefreden få slippe til på nytt her på gjerdet vårt og la oss konsentrere oss om alle restene av fristende julemat som topper frokost-kurven vår – her blir det nok til alle, det er sikkert!

En fortsatt God Jul alle sammen!

134698vm_2014_logo