Arkiv

Lysende tennes på den nye stadion i kveld i Lagoa Nova.

Stadion Arena das Dunas tar i kveld lys-kåpen på seg for første gang kl. 20:00 og vil stråle utover Lagoa Nova området i Natal. Ifølge selskapet OAS sin informasjons-tjeneste, så er meningen at folk i Natal skal kunne se inn i mellom «kronbladene» på aluminiums blomsten og inn i stadion området når de passerer forbi. Det er montert hele 306 lyskilder for belysningen inne på stadion og hver av lyskasterene er på 800 Watt. Ifølge OAS kreves det av FIFA att lampene er av en slik type at man kan bruke 3D – teknikk på de store skjermene inne på stadion.

Itamar Ciríaco opplyste at nattbelysningen på Arena das Dunas hadde tidligere vært delvis tent under testing som var utført på nattestid, da også lyd-tester var blitt foretatt.

For å opprettholde strømtilførselen til all denne belysningen og  apparater og teknologi, så er Arena das Dunas blitt utstyrt med fire stk generatorer på tilsammen 750 KVW, for at man alltid vil kunne sikre strømtilførselen til den nye stadion og systemet operer i «real-time» som innebærer at de tilstedeværende ikke vil kunne merke noe strømbrudd som eventuellt måtte inntreffe.

Ved strømbrudd i dag under kamper, så vil bare en del av aircondition-systemet og en del av ekstern belysning og som ikke regnes som viktig en nødsituasjon, falle ut av drift. Alt annet vil fungere som normalt og kampen vil kunne fortsette på normal måte og opprettholde sikkerheten til tilskuere/fans, spillere og ansatte ved stadion.

Ingeniøren Charles Macdonald, direktør for Arena das Dunas, sier at belysningen på stadion er også innlagt for en slutt-test i mai måned 2014 , når banen offisielt blir utlevert til FIFA for VM bruk. «Vi synes allerede at vi kan høre og se de store skjermene i drift under VM og under slutt-testen i mai.

Den offisielle åpningen av stadion vil omfatte  tilstedeværelse av President Dilma Rousseff og bør skje på den 20 januar. Gjengen av de 4.500 arbeidere som bygde stadion, sammen med deres familier, samt avduking av en plakett med alle navnene deres, finner sted på den 23 januar. Etter dette skal endel lokale og Potiguar kamper spilles på den nye stadion, så det er absolutt mulighet til å bli kjent med den nye «Aluminiums-blomsten» føre VM tar til.

134896