Arkiv

Antall trafikk-ulykker på veiene økte med 77%.

Trafikkulykkene øker faretruende.

Ifølge inspektør Everaldo Morais hos PRF(UP) og til tross for økt overvåking på motorveier i operasjonen Rodovida som har pågått i de siste 18 dagene, var det en markant økning  i registreringer i 2013 frem til siste nyttårsaften. Han påpeker at til 31 desember i fjor så har 8,560 biler blitt overvåket, mot 8,094 i 2012. Breathalyzer (alkotest) tester hadde også økt og økte fra 1,465 til 2,316 i desember måned i 2013.

Inspektør Matthew minner også om at til tross for større antall ulykker, så vokser jo også bil-flåten vesentlig i løpet av et år.» Men til tross for flere kontroller og flere alkotester, så bare øker antallet ulykker videre oppover. Mange av uhellene skyldes grove feilvurderinger av bilfører ute i den stadig økende trafikken og et mere komplisert trafikk bilde, sier han.

Blant motorveier og  ulykker der, så opplyser PRF at på motorveien BR-101 og BR-304, var dem som stod frem som mest farlige og hadde høyest frekvens av alvorlige ulykker  på julaften og nyttårsaften feringen frem mot 2014, med 10 hver.

Vi som sitter og «coolern» her på gjerdet vårt og reflekterer over ting&tang som skjedde i 2013, må nok ærlig innrømme at flere stygge trafikk ulykker har brent seg fast i bevistheten vår og gjør at vi blir enda mere årvåkne i trafikken i Brasil, som kan være meget volatil til tider. Men, selv om du kjører som en prest – så er det nok av trafikk-idioter der ute som du helst ikke vil møte front mot front? Så derfor kjør preventivt og hold et konstant blikk/fokus på trafikksituasjonen foran deg i trafikken, slik at du rekker en unnamanøver eller en påkrevet bråstopp – før det blir sykebilen neste!

Ellers så har frokost-kurven inntatt sitt hverdagslige innhold igjen, med omtrent bare sunn mat og drikke – så nå gleder vi oss til Påske og nye utskeielser – for – det er rart med det – god mat er svinaktig godt da?