Arkiv

Bensinprisene vil oppover igjen?

Bensin i Rio Grande do Norte kan stige i pris igjen.

Allerede har bensinstasjonene i Natal begynte å få et mindre innhold av  svovel i sin bensin og forbrukere har måtett  betale mer pr. liter siden siste 2. jnuar. Den nye bensinen med lav-svovel koster hos distributørerene i noen tilfeller opp til R $ 0,03 mer enn den koster sist onsdag. Informasjonen ble gitt videre til media av en forhandler, som er representativ i markedet og avslørte sine fakturaer, men har  bedt media om ikke å få sin identitet avslørt.

Entreprenør som har stasjoner i Natal, ønsket ikke å avsløre om denne økningen vil bli gitt videre til sluttforbrukeren eller om hvor fort det kan skje. Den nye bensin-typen, som lover å redusere svovelinnholdet med opptil 94% og gir minimalt utslipp av svovel til atmosfæren, har nå begynte å bli solgt av Petrobras forhandlere i desember, ifølge den nasjonale Union av bensinstasjoner.

Men både Petrobras og denne unionen av bensinforhandlere, holder kortene tett til brystet og ønsker ikke foreløpig å gå ut i pressen med ytterligere informasjon om dette produktet. Foreninger som ivaretar forbruker interessene, mener på sin side at det ikke er riktig å bare lempe de høyde prisene rett over på sluttforbrukere?

Ifølge de oppgitte fakturaene, så måtte bensinprisen øke med 3,45%. og dette ville innebære en pris på opp fra R $ 2.99 til R $ 3.03. Poenget er at forbrukerne sikkert vil blå-nekte å betale over R $ 3 pr. liter «, sier han videre til media?

Vi som sitter her på gjerdet – langt unna eventuelle svovelutslipp fra biler – følger likevel nøye med på disse prisene for en bensinpris på R 3,03 er svinedyrt for en bilist med en middels månedslønn på R 1.200 reals > ca. 8,- norske kroner pr. liter. Justert for lønningsnivå så måtte vi ha gitt ca. minst 60,- kr. pr. liter hjemme og det hadde vi aldri funnet oss i?

Frokostkurven er også helt fri for svovelforurensing og byr på duggfrisk tropisk frukt av mange slag og dertil kjølig deilig drikke – her vi sitter og nyter sommersolen på vår kropp.

Natal 03-01-2014 Abastecimento de combustivel. FOTO:JOANA LIMA/SELECIONADAS