Arkiv

«Operasjon Sommer» er blitt endret/forsterket!

Sommer operasjonen er forsterket/erstattet av integrerte aksjoner.

Selv om staten for offentlig sikkerhet sine organer har startet og mobilisert sin «Sikker Sommer» kampanje siden den siste uken av desember, så har nå andre offentlige tjenester/organer enkeltvis sluttet seg til kampanjen siden i går morges, så nå er militærpoliti, Civil politiet, det føderale motorvei politiet (PRF), brannvesen og nødstjenester  som f.eks. SAMU, nå enkeltvis intergrert og dette gjelder spesielt i de kystnære områdene i RN.

 

Ta f.eks. et tilfelle om hva som skjedde i går morges, på veien til Estivas, en lokalitet nære Extremoz, i det metropolitiske området Natal. Denne veien som strekker seg fra BR-101 og gir tilgang til strendene på nordkysten, så var det blitt organisert en pedagogisk blitz operasjonen «Safe Beach» (Operação Praia Segura), fra 08:00 til 12:00, med tilstedeværelse av lag fra brannvesenet, PM, sivile politi, PRF og Samu. Kampanjen er designet av brannmenn og skjedde altså på den første lørdagen i måneden.

Ifølge General Commander av PM, oberst Francisco Araújo, så markerer denne helga starten på sommerens operasjoner. «Flere organer begynte først alene. PM begynte mobilisering sist helg. Nå er vi på plass i Pium, Pitangui, Muriu og blitz organiserte kontroller på forbuds steder for sommerfeiring. Denne helgen så tilbyr Metropolitan et kjøretøy på alle Samu-punktene for hvert sted.

I går kunne tiltakene bevitens på veien til Estivas som sagt. I tillegg til offentlig sikkerhet organer, er flere av de 25 frivillige fra akademia Carcará, en ikke-statlig organisasjon som fungerer i fellesskap i Extremoz, ute og delte ut sikkerhets-pamfletter, armbånd for barn og ga veiledning til bilførerene i teltene som var  montert utenfor veibanen.

Man fokuserte igår eksytra på betydningen av bruka av bilbelter og viktigheten av å bruke barneseter for små barn i bilen. Samtidig så gjorde man det helt klart at feiring og strandkos med alkohol, så absolutt ikke lot seg kombinere med kjøring av bilen hjemover ved dagens ende.

Som tallene nok viser for sommerens operasjon, så valgte PM likevel å ikke avsløre statistikken, fordi at i lys av de generelle kommandoene  og da mobilisering begynte sin fulle effektivitet først i går. Politiet, SAMU, PRF og frivillige organisasjoner begynner sitt engasjement innenfor et vindu på to uker i begynnelsen av sommer feiringen.

Mens vi her på gjerdet vårt har startet sommerferien hjemme i Norge og forlenger den her nede i Solskinnsbyen, men likevel så applauderer vi denne aksjonen som går av stabelen i RN hvert år – den trengs, det er sikkert og visst.

Ellers så har det ene innholdet i fokost-kurven allerede røpet seg, da vannmelonen er så diger at den ligger ved siden av kurven og bare venter på å bli momset på – nam nam nam!

Fortsatt god søndag til alle.

135176