Arkiv

Det rumler fremdeles under Pedra Preta.

Laboratoriet for seismologi på UFRN (universitetet) registrerer fremdeles rystelser under Pedra Preta.

Seismologi laboratoriet på Federal University of Rio Grande do Norte (LabSis/UFRN) registrert en ny skjelving i kommunen Pedra Preta , 149 km fra Natal, som oppstod sent på ettermiddagen sist søndag (5). Ifølge lab var omfanget registrert til styrke 1,9 på Richters skala. Registrert ved Riachuelo stasjonen, så var dette den første seismologiske hendelsen av en viss styrke som ble lagt merke til av stasjonen i Pedra Preta nå i år. Seismisk aktivitet i/under byen har nå vart mer enn tre år og man har også registrert flere aftershocks etter de største skjelvene på over 3 grader på Richters skala, som forårsaker mindre strukturelle skader i noen eldre bygninger. Laboratoriet opprettholder den informative kunngjøringen etter som at aktiviteten utvikler seg, men at det er på ingen måte mulig å forutsi frekvensen eller intensiteten i disse jordskjelvene. I slutten av 2013 registrert byen intens seismisk aktivitet, sekvens startet på slutten av oktober og varte til til midten av desember.

Vi som sitter her på gjerdet vårt har ikke merket noe til disse skjelvene, hverken sent eller tidlig – det eneste måtte være da frokostkurven tippet over og deiset i bakken her tidligere, men dette ble garantert ikke registrert hos UFRN?

Nå men solen varmer våre kropper så deilig her på morgenkvisten og vi sender varme tanker hjem til storm og snøkaoset på fjellovergangene i Norge – for ikke å snakke om stakkars New York som sliter med effektive temparaturer ned mot minus femti pga av sprengkulde+vind – grøss. Vi får håpe at værgudene er snart ferdige med sin maktdemonstrasjon og går tilbake til mere normale vær-forhold? Men nå åpnes frokostkurven lenger borte på gjerdet, så nå gjelder å finne en plass i køen fort!

Ha en fortsatt fin uke!!!!

images richter