Arkiv

Økt antall tilstellninger i 2014. (turisme)

I  VM-året 2014 så satser Konvensjons-senteret i Natal (CVB) på å arrangere minst 45 forskjellige eventer i hovedstaden. Målet ble satt av den nye presidenten i selskapet og som har ansvar for å fremme turisme hendelser i byen. Hotellnæringen og handelsnæringen er også meget tilfredse med en slik økning i arrangementer og håper at dette skal gi mange nye turister til Natal.

Seks andre representanter fra turistsektoren ble også engasjert som rådgivere. Den nåværende presidenten i foreningen av barer, restauranter og lignende, Max Fraser, ble valgt til ny administrerende direktør og erstatter forretningsmannen George Costa og som vil være den aller viktigste rådgiver fra nå av.

Andre Emanuelle, som ble med i styret for CVB-enheten under re-configureringen av formannskapet, sier at allerede til nå så er minst minst 24 større arrangementer allerede garantert til byen i 2014. Sammen så kan disse trekke til seg 32.000 besøkende og generere omlag R $ 88.6% millioner i inntekter. Tall som skal stige med økningen i finansiering i år.

 

I de siste tre årene alene fotograferte foretaket 118 hendelser mellom kongresser, konferanser, mesterskap og religiøse hendelser, som gir et gjennomsnitt på 39,3 mill. per år og 9.8 per måned. I 2013, ble det totalt arrangert 42 små eller store arrangementer i hovedstaden. CVB ble grunnlagt for 13 år siden. Ifølge data fra Christmas City så var CVB vert for 37 hendelser i fjor og vert for omlag 38 tusen mennesker som besøkte byen vår og la igjen utgifter etc., for R $ 106,1 millioner.  Men styret i CVB mmener at Natal fortjener å få en mye større oppmerksomhet fra turister utenfra – ikke minst fra «gringos-land».

Nå i 2014 som Natal skal være vertsby for Copa 2014, så får Natal en unik sjanse til å vise seg frem for en hel verden og burde satse hardt på denne fantastiske turist-sjansen som byr seg. Men, det gjelder å smi mens jernet er varmt og derfor holder man allerede nå på å trekke til seg så mange eventer som overhode mulig til VM horden kommer til byen. Sår vi riktig nå og gjødsler riktig i markedet så kan hver investert reals, kunne gi tilbake fem stk. av samme sorten, men da må vi også satse og ikke sitte på gjerdet og vente på at den så berømte «fjæla» skal komme rekende? Det kommer vi ingen vei med.

Spiller vi kortene riktig nå, som kommer vi til å kunne høste rikelig av all kapitalen som reker forbi under et verdensmesterskap i fotball – ikke minst muligheten til å fortelle verden hva vi egentlig står for i Solskinnsbyen – dette gjelder ikke minst også i ettermarkedet, når fotball fansen har dratt sin kos igjen og turneringen er over?

Vi her i morgensolen på gjerdet vårt, er av tidligere erfaringer i Natal, ikke helt sikre på at man vil tørre å ta og benytte denne unike sjansen som byr seg frem nå under VM? Natalenserene er jo veldig kjent for å være meget konservative og «si-rumpede», men nå får de altså sjansen til å motbevise dette.

Eller så står en frokost-kurv søkklastet med herlig frukt på morgenmenyen her på gjerdet ute i det grønne.

Ha en fortsatt fin uke alle sammen.

135273                                                                         Den nye flotte VM-stadion – Arena das Dunas.