Arkiv

President Dilma Rousseff tar selv et avspark på Arena das Dunas.

President Rousseff vil personlig ta et kickoff på gressmatta på den nye stadion.

Guvernør Rosalba Ciarlini kunngjorde i går ettermiddag at den offisielle åpningen av den nye stadion Arena das Dunas, vil skje på den 22.januar, med tilstedeværelse av selve den brasilianske presidenten Dilma Rousseff. Dette vil skje kl.16:00. Det første trinnet for levering var en fremvisning av utstyr for tilskuerene som skjedde den 31 desember og når på Cesana San Sicario, når lysene på stadion ble tent. Nye festdager er berammet til 23.januar og da vil de ansatte med familier kunne være tilstede for en spesial-fest/omvisning for dem. Og endelig leveranse til befolkningen i Natal på den 26.januar  med realisering av en dobbelkamp som vil innvolvere både America og ABC klubbene fra hovedstaden.

Ifølge programmet til  President Dilma som reiser til Natal, så reiser hun etterpå direkte til Davos, Sveits, hvor hun deltar på World Economic Forum. 23. Januar kl. 19:00 og samtidig på samme tid så er det altså fest for de ansatte og arbeierene  m/fam. som har bygget den nye flotte arenaen og samme dag så skal det avdukes en gedigen plakett med navnene på alle arbeiderene som var med på å bygge den nye stadion. Så på den 26.Januar så spilles det altså to kamper; Amerika mot Confiança og  cup-oppgjøret for NordEste, mellom ABC og Alecrim.

I går var også definert, av den føderale regjeringen, at hovedstaden i RN (Natal), får sin del av de 10.000 sikkerhetsagentene og opprettet av den føderale regjeringen spesielt for sikkerheten ved større arrangementer.

I alle vert ble byer er det etablert command-sentere på ulike nivåer av kompetanse, for forvaltningen av handlinger i Fotballstadioner og steder av stor konsentrasjon av mennesker (Fifa Fan Fest, hoteller, severdigheter og andre).

Sentrene vil gi en rettvisende og sanntid lokale og globale panorama av hendelser og ressurser involvert i operasjoner og hendelser knyttet til offentlig sikkerhet, Sivilforsvaret, privat sikkerhet og urban mobilitet, for å støtte beslutningsprosesser av alle institusjoner er involvert.

Sikkerhet ved større arrangementer vil inneholde den internasjonale politiet samarbeid sentrum (CCPI), sammensatt av representanter for offentlige sikkerhetsstyrker i alle land som er involvert i World Cup.

Så vi som sitter her ute i det grønne og digger en herlig morgensol i Solskinnsbyen, begynner så smått å føle uroen over VM-toget som er på vei mot oss i full fart, i en blanding av fryd og forventninger. Alle her på gjerdet er fullstendig overbeviste om at dette kommer til å bli et av de  store høydepunktene i livet deres?

Frokost kurven var mere normal igjen nå for tiden etter jule og nyttårs-peset, men både abacaxi (vår annanas her, er mye søtere enn den vi får hjemme) og bananene så også usedvanlig flotte ut, her midt i «Banana Country»!

Ha en flott ukeslutt alle sammen.

135347