Arkiv

Myndighetene foretar justeringer

Rådhuset og regjeringen treffer besluttninger om justeringer

Endelige justeringer i hendelsen «Fifa Fan Fest» vil definere spesiell linjer med offentlig transport og regler for flyten av kjøretøy rundt stedet for hendelsen. Byen Natal og staten/regjeringen går samlet inn for en presentasjon av mobilitets-plan legges ut til høring, før utarbeidelse av den grunnleggende planen fremmes for FIFA komiteen. For dagen 22.januar under åpningen  av Arena das Dunas, som vil omfatte en tilstedeværelse av President Dilma Roussef, så vil den samme planen for området, følges under kampene på VM arenaen i juni 2014.

Adriano Abreu sier at  på avenida Senator Dinarte Mariz (Via Costeira) så vil den bli avstengt i de dagene som denne spesielle festen foregår i dette området.  (Via Costeira)

I Natal vil Fan Fest bli holdt på Convention Center på dagene fra  12. juni og til 13.juli, med totalt 32 medlemmer av Fifa og andre VIPs. For tilgang til området vil det bli utarbeidet to spesielle linjer med bussersom kjører til Via Costeira, Praia dos Artistas, hvis målretting deretter er Salgado Filho og hvor man vil passere foran Arena das Dunas og returnerer til midten av AV. Eng. Roberto Freire.

De to linjene kjører den samme veien, men i motsatt retning. Frekvensen vil være 10 minutter mellom bussavgangene. Media vil bli grundig orientert om planene og vil deretter spre denne informasjonen grundig ut til befolkningen og de tilreisende.

Parkering i Avenue Senator Dinarte Mariz (Via Costeira) og Roberto Freire vil bli avstengt på helligdager. Man oppfordrer folkt il å unngå å ta med bilene inn i nærområdet rundt Arena das Dunas på kamp-dagene. 70 politimenn vil overvåke restriksjonene og danne en ring rundt stadion på minst 1 km og de overvåker området kontinuerlig.

Myndighetene ber beboerene og tilreisende følge ekstra godt med i media og ta med seg pamfletter og brosjyrer som vil bli lagt ut alle store forretninger og supermarkeder og lese disse nøye. På den måten så vil man unngå unødvendige problemer.

Vi som daffer og slapper av her på gjerdet vårt her ute i det grønne, mens solen varmer oss godt i morgendisen, føler stadig en økende pirring omkring det som skal skje i juni-juli 2014 også her i Natal. Man føler seg i grunnen litt priviligert når man får være med på slike store ting som rager høyt på listen over verdensberømte arrangementer?

Ellers så frokostkurven fyllt med de vanlig godsakene og jule-kaloriene raser av igjen – fortere enn svint – merkelig hvor fort som slike kalorier finner seg tilrette hosn noen og enhver?

Ha en fin dag/uke alle sammen.

135537

Via Costeira